A világ diákszemmel

Írta:  2014.04.18.
Kihirdették a középiskolai fotóművészeti pályázat eredményeit a Kondor Béla Közösségi Házban. 427 alkotásból választották ki a legjobbakat.

Lezárult a Kondor Béla Közösségi Ház által a Gyermek és Ifjúsági Művészeti Találkozók keretében meghirdetett országos középiskolai fotóművészeti pályázat. A pályázat díjkiosztó ünnepségét és a kapcsolódó kiállítás megnyitóját április 15-én a kerületi önkormányzat és a Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Tanácsadó Intézet támogatásával rendezték meg.
A vendégeket Galgóczy Zoltán, az önkormányzat oktatási, közművelődési, sport- és ifjúsági bizottságának tagja köszöntötte. Az eseményt Chochol Károly fotóművész, a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének alelnöke, a fotókategória zsűrijének elnöke nyitotta meg.
– A most bemutatott művek igen magas színvonalúak. Évről évre nő a beküldött munkák száma, és emelkedik a színvonaluk, így egyre több díjat osztunk ki a pályázók között. A bírálati feltételek természetesen nem változtak, hiszen a fotózás kezdete óta egyetlen szempont a döntő, a minőség – mondta a fotóművész.

Az országos fotóművészeti pályázatra idén 19 tanintézményből 113 alkotó 427 pályamunkája érkezett be. Ezek közül Chochol Károly és Varga Ferenc, a Mérei intézet pedagógiai szakértője, médiaművész választotta ki a díjazottakat, illetve a kiállításra érdemes alkotásokat. A díjakat Vörös Árpád, Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzat Közművelődési és Sport Közalapítványának az elnöke adta át. A kiállítás – nyitvatartási időben – május 2-ig tekinthető meg a Kondor Béla Közösségi Házban.