Szívből szólt a rock

Írta:  2014.05.05.
Örömzenéléssel ünnepeltek április 30-án a pestszentimrei utcazene- fesztiválon. Kerületi amatőr zenekarok léptek fel a rockmajálison.
A pestszentimrei utcazene-fesztivál – mára rockmajális – ötlete évtizedekkel ezelőtt a zamárdi utcazene-fesztivál mintájára született meg.

– Számomra ez a rendezvény az együttzenélés öröméről szól. Itt mindenki kötetlenül jól érezheti magát, és a rendezvény nemcsak színesíti a kerület életét, hanem összehozza a fiatalokat és a környéken előket is – mondta Perge László, az esemény főszervezője.
A műsor első részében a rockpalánták próbálhatták ki magukat a színpadon, majd egy operettbetét csábította táncra az embereket. Az est során fellépett többek között a Lopakodók, a Rocktones és a Perge Blues Band nevű zenekar.
A rendezvényt a kerületi önkormányzat támogatta, amely nemcsak a lebonyolításhoz szükséges eszközöket, padokat és sátrakat szolgáltatta, hanem a majális részeként a rászorulóknak meleg ételt is osztott.
A fesztivál helyszínén egy miniexpót is rendeztek, ahol a helyi vállalkozók és mesteremberek mutathatták be termékeiket és szolgáltatásaikat. Perge László elmondta, ez egy jó lehetőség arra, hogy a szakemberek személyesen, kötetlen keretek között ismerjék meg egymást és mutatkozzanak be a nagyközönség előtt. Termékeikkel a megújuló energiák felhasználásához, kiemelten a szél- és a geotermikus energia hasznosításához adtak gyakorlati tanácsokat.