A jövő jazzdívái

Írta:  2014.05.14.
Három ígéretes jövő előtt álló, tehetséges, fiatal jazzénekes és egy szintén fiatal és kiváló gitáros szórakoztatta a közönséget május 12-én a Fehéren Feketén Galériában.

Nem tévedés: a számos rangos kiállításnak otthont adó kicsiny, külvárosi galéria havonta egy alkalommal „hangversenyteremmé” alakul át, és rangos zenészek adnak felejthetetlen koncertet. Jazz18 sorozatában Berki Tamás dzsesszénekes bemutatja a galériában a kortárs hazai dzsesszpaletta néhány különösen izgalmas egyéniségét. Berki Tamás elsőként Tálas Áron fiatal zenészt, majd a világhírű Tommy Víg, azaz Víg Tamás vibrafonost, dobost, komponistát és hangszerelőt hívta meg. Ezúttal pedig stílusosan a Jövő dzsesszdívái címmel meghirdetett koncerten három ígéretes jövő előtt álló, tehetséges és fiatal jazzénekes adott fergeteges koncertet a Fehéren Feketén Galériában. A fellépőket Berki Tamás mutatta be a közönségnek.


Karosi Júlia mesterszakos énekesnek, a híres operaénekesnő, Pászthy Júlia lányának éppen most adta ki második CD-jét egy holland kiadó. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem dzsessz tanszékén 2011-ben végzett Lakatos Ágnes és Berki Tamás tanítványaként. Jelenleg mesterképzésen vesz részt. A harmadéves tehetséges énekes, Fenyő Fruzsina (Fenyő Iván színművész húga) szintén Berki-növendék. Saját zenekarával már igen nagy népszerűségre tett szert a műfajt kedvelők körében. A fiatalabb énekesgeneráció képviselőjeként a harmadik előadó, Kalmár Panni is letette már a névjegyét a dzsesszpalettán, pedig még csak tervezi a dzsessz tanszak elvégzését. A három énekes kamarakoncertjét a Zeneakadémián 2011-ben diplomázó, sokat foglalkoztatott gitáros, Komjáti Áron kísérte.
Az esemény másik érdekessége az volt, hogy díszletként a Zsolnai Mihály fafaragó művész 70. születésnapja alkalmából rendezett tárlat szolgált.