Rendhagyó gyermeknap

Írta:  2014.06.02.
Elhúzódott idén a kerületben a gyerekek ünnepe: nemcsak május utolsó, hanem június első vasárnapján is várták programok a családokat.

Mitől lehet rendkívüli egy gyermeknap? Például attól, hogy nem május utolsó vasárnapján tartják. A kerületben ezen az ünnepen különösen bő volt a programok kínálata, hiszen Pestszentlőrincről és Pestszentimréről egyaránt várták a családokat az önkormányzat szokásos nagyszabású rendezvényére a Bókay-kertben. Ugyanakkor azok, akik nem akartak Pestszentimréről átrándulni, külön szórakozhattak: a Széky Társaság másodszor rendezett az önkormányzat támogatásával gyermeknapi majálist a településrész központjában.

Ezért döntöttek úgy a szervezők, hogy a Rózsába tervezett programokat egy héttel későbbre, június 1-jére hirdetik meg. A döntés jó volt, néhány perccel a 11 órás kezdés előtt megtelt a nézőtér, sokan voltak kíváncsiak a Lőrinci Színpad meseelőadására, A tűzpiros virágra. Az érdeklődő tömeg a taps után sem indult haza, mivel ekkor kezdődtek a galériában a kézműves foglalkozások, nem sokkal később pedig népi fajátékokat próbálhattak ki a családok az átrendezett színházteremben. A kora délutánig tartó programsorozatot bohócműsor zárta.