Tánccal búcsúztatták a tanévet

Írta:  2014.06.02.
Tánccal ünnepelték a tanítási év befejeződését a Vörösmarty Mihály Ének-zenei Nyelvi Általános Iskola és Gimnázium tanulói.

Tánccal ünnepelték a tanítási év befejeződését a Vörösmarty Mihály Ének-zenei Nyelvi Általános Iskola és Gimnázium tanulói. A Lőrinci Sportcsarnokban május 30-án megtartott hagyományos rendezvényen az iskola valamennyi évfolyamának táncosai bemutatták tudásukat a csarnok nézőterét zsúfolásig megtöltő családtagoknak, barátoknak. A műsor ezúttal leginkább a néptáncra épült, de természetesen a keringő sem maradhatott ki a táncok közül.

– Emlékeink címmel az elmúlt tíz évet foglaltuk össze a tánc segítségével – mondta a táncokat betanító Szalai Andrea. – A kerettörténetben két volt diákunk emlékezett vissza az iskolánkban eltöltött időre, és ezeket az éveket a különböző korosztályok előadásai illusztrálták. A gyerekek mezőföldi, rábaközi és somogyi eszközös táncokat mutattak be, de volt keringő és parasztkeringő is. Zárásként egy lakodalmi történetet adtak elő.
A Vörösmarty gimnázium igazgatónője, Járainé Bődi Györgyi a hagyományos évzáróról szólva úgy fogalmazott, hogy az iskolában a tánc a legnagyobb összetartó erő.
– Legyen szó a zenei, a nyelvi vagy éppen a kommunikáció szakos diákokról, a tánc, és bátran ki merem jelenteni, hogy a szülők és a tantestület közös akaratának köszönhetően az iskolánkhoz került Szalai Andrea személyes varázsa az, ami ilyen erősen összefogja ezt a 700 fős gyerekközösséget.
A műsort megtekintette Sántha Gábor, az önkormányzat oktatási, közművelődési, sport- és ifjúsági bizottságának tagja is.