Bál a Bókay-kertben

Írta:  2014.09.06.
Szupersztárok nyitották meg a Szeptemberi Kóstoló idei rendezvénysorozatát: a Karthago és a KFT lépett közönség elé a nagyszínpadon.

A Bál az Operában című lemez megjelenésének harmincadik évfordulóját ünnepli idén a KFT együttes és közönsége. Az album fordulópontot jelentett a zenekar történetében, a korai, kísérletező dalok után itt kezdtek igazi slágereket publikálni. Olyanokat, mint a Szerelem, a Bál az Operában, a Rózsák Valériának vagy éppen az Afrika. Operabáli forgatagot varázsolt a Szeptemberi Kóstoló nagyszínpadára is a Bókay-kertben a csapat péntek esete a Karthago koncertje után. A melodikus hard rock legjobb hazai képviselője ugyancsak jó formában van, aki fellépésüket végignézte, láthatta: az elefántok olyan erővel dübörögnek, mint a hőskorban.

A KFT és a Karthago koncertjét egy helyi csapat, a 3 Generáció kiváló szereplése készítette elő. A KFT és a Karthago koncertje között Ughy Attila polgármester köszöntötte a közönséget, és nyitotta meg hivatalosan a fesztivált.

A szombati napon a fesztivál főnapjával folytatódik az eseménysorozat. A szokásos nagyszabású főzőverseny mellett többek között Balázs Fecó, Dér Heni, Gáspár Laci, Irigy Hónaljmirigy, Belmondo, Harcsa Veronika, Pál Utcai Fiúk és egy igazi kelta zenei minifesztivál várja az érdeklődőket. És persze sok finom falat, remek magyar borokból készült fröccsök és jó sörök.