Családi bulival folytatódik a Kóstoló

Írta:  2014.09.07.
Ma a családoké a Bókay-kert: a Szeptemberi Kóstoló harmadik napján fellép az Alma együttes, este az Ocho Macho várja az érdeklődőket. Közben a fiatalok főznek.

A Főzőfalu élete mutatja: bár a Szeptemberi Kóstoló az elmúlt években kulturális kínálatát tekintve is a legnagyobb hazai fesztiválok közé emelkedett, középpontjában azért mégis a főzőverseny maradt. Az esemény gasztronómiai szempontból is jelentős, hiszen idén is több mint hetven versenyző csapat készített bográcsos, grill- és halételeket, a közönség pedig rájött, hogy a megmérettetésben részt vevők nagyon szívesen kínálnak kóstolót főztjükből, ezért érdemes délidőben végigkérdetni, hol mi készült. A verseny ugyanakkor közösségi esemény is, ahol – mivel többnyire kerületi intézmények, civil és társadalmi szervezetek, közösségek vesznek részt benne – találkozni lehet barátokkal, ismerősökkel, szakmabeliekkel. A Főzőfalu népe idén is már reggel héttől dolgozott szorgosan, hogy délben a zsűri asztalára kerüljenek a legjobb falatok.

A színpadokon délelőtt kezdődtek a programok, és késő estig váltották egymást a különböző műfajok sztárfai: jazz, rock, pop, szólt folyamatosan olyan előadók tolmácsolásában, mint a Pál Utcai Fiúk, Balázs Fecó, Gáspár Laci, Harcsa Veronika, a Belmondo, az Irigy Hónaljmirigy.
A mai napon a családoké, a gyerekeké a Bókay-kert. Az ifjúsági főzőcsapatok már megkezdték a munkát, 10 órától pedig családi programok várják az érdeklődőket a Fesztiválszínpadon: Mohabá, a vásári komédiát játszó Portéka Színpad, az Alma együttes és sokan mások. Délután az alternatív rock egyik népszerű csapata, az Ocho Macho is színpadra lép.