Kastélydombi megújulás

Írta:  2014.09.08.
Egy ideje hely hiányában nem tudott új osztályt indítani a Kastélydombi Általános Iskola. Ez a gond megoldódott: 2 új tanteremmel bővült az intézmény, amely elnyerte az örökös öko iskola címet.

– Nagyobb pályázatok nélkül, az önkormányzat saját erejéből segíti iskolánk bővítését, megújítását – fogalmazott megnyitó beszédében Véghely Tamásné iskolaigazgató.
Ughy Attila polgármester szívügyének nevezte a kerületi iskolákat:
– Ha segítséget kérnek az önkormányzattól, akkor azt igyekszünk teljesíteni, e mellett próbálunk minden olyan beruházást megvalósítani, ami megkönnyítheti az iskolába járást.

A polgármester kezdőrúgását követően megkezdődött a házi focibajnokság, a megújult sportpályán. Az első félidő alatt átadták a Kastélydombi iskola két új tantermét. Egyiket a gondnoki lakásból, másikat a szertárak összevonásával alakították ki.
A második félidő első lövése Lévai István Zoltán alpolgármesterre hárult, az örökös öko iskola felújított, balesetmentesített sportpályáján, amelyen hosszában labdarúgó, míg keresztben kosárlabda felfestések segítik a játékot.