Tartalmas hét a könyvtárban

Írta:  2014.10.21.
Tudás, kaland és szórakozás a polcok között. Interaktív foglalkozásokra és szórakoztató előadásokra vártak minden korosztályt október 13. és 19. között az Országos Könyvtári Napok keretében a Lőrinci Nagykönyvtárban.
Találkozzunk a könyvtárban! – ezzel a mottóval hirdette meg idén az Informatikai és Könyvtári Szövetség a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az Országos Könyvtári Napok programsorozatot, amelyhez a kerületi Lőrinci Nagykönyvtár is csatlakozott. A rendezvény idején számos színvonalas előadást, családi programot és kézműves foglalkozást tartottak, amelyeket nagy érdeklődés kísért. Most is sokan voltak kíváncsiak az évek óta nagy sikerrel futó Egészséges életmód sorozat előadásaira, az író-olvasó találkozón pedig Varró Dániel csalt mosolyt a gyerekek és a felnőttek arcára egyaránt. A programokra összesen közel 200 ember látogatott el a kerületünkben.

A programsorozat október 19-én, a Könyves Vasárnappal zárult. Ez a nap az elismerésekről és a megbocsátásról szól. Ugyanis ekkor adják át a Lőrinci Nagykönyvtárban is a gesztusértékű kitüntetést, a „Könyvtár barátja” elnevezésű elismerést. Ezt olyan személyek kapják meg, akik támogatásukkal, önkéntes munkájukkal hozzájárultak a könyvtár olvasás- és kultúranépszerűsítő munkájához. Idén Gémesi Tünde közművelődési referens és Sonnleitner Károly életmód-tanácsadó kapta meg az oklevelet. Ezen a napon hirdették ki a Mondd, szereted a háziállatod? című, gyerekeknek meghirdetett irodalmi pályázat eredményeit is. A pályázatra 52 pályamű érkezett. Az óvodás kategóriában Fuxreiter Soma, a Csemete Óvoda ovisa, az alsós tagozatosok között Kardos Ádám, az Eötvös Loránd Általános Iskola diákja, a felsős kategóriában pedig Kézér Árpád, a Szenczi Molnár Albert Református Általános Iskola tanulója lett az első helyezett.
A megbocsátás jegyében pedig a feledékenyeknek elengedték a késedelmi díjat, ráadásul mindenki ingyen iratkozhatott be a könyvtárba az év végéig.