Megmérettetés egyénre hangolva

Írta:  2015.05.08.
Irodalmi és kulturális vetélkedőt rendezett május 6-án a Kondor Béla Közösségi Ház. A Meselovagok napján megnyíltak a fantáziabirodalom kapui.

„Higgy varázsos önmagadban!” – szól a meselovagok mottója. Hinda Vichi, azaz Bartos Enikő meseíró, magyartanár, a Meselovag-könyvek szerzője egy olyan vetélkedőt álmodott meg, ahol minden gyermeket a saját képességeihez mérten, nem pedig a társaihoz viszonyítva értékelnek.

A verseny célja az, hogy az elismeréshez ritkán jutó, tanulási, beilleszkedési nehézségekkel küzdő, sajátos nevelési igényű, illetve hátrányos helyzetű gyerekek is lehetőséget kapjanak tehetségük és a bennük rejlő értékek megmutatására.

A Meselovagok napja elnevezésű országos irodalomversenyt immár hatodik alkalommal rendezték meg a kerületben. A diákok vers- és prózamondó, valamint novellaíró versenyen, Ki mit tud?-on és meseillusztráció készítésében tehették próbára magukat. A verseny előtti izgalmat a Kandó Téri Általános Iskola Harangszó zenekarának előadása oldotta. A rendezvényt Galgóczy Zoltán alpolgármester nyitotta meg, a vendégeket Batári Géza, a XVIII. kerületi SOFI igazgatója és Magyar Gabriella gyógypedagógus köszöntötte.