Jubilált az Erdei kuckó

Írta:  2015.05.18.
Az Erdei Kuckó Bölcsőde május 15-én ünnepelte fennállásának 25. évfordulóját az intézmény falai között.
Erdő és sorházak által körülhatárolt területen fekvő, 1990-ben átadott intézmény, 48 férőhellyel működik, a Napraforgó Óvodával közös épületben. Tágas, jól felszerelt foglalkoztatók és játszóudvar biztosítják a gyermekek önfeledt játékát.

A bölcsőde 25. születésnapi ünnepségén Aham Marianna, az intézmény vezetőjének üdvözlő szavait követően Galgóczy Zoltán alpolgármester mondott köszöntőt. Feil Julianna, a bölcsőde korábbi vezetője felidézte a kezdeteket, és elmondta azt is, hogy az intézmény először Sallai 2. számú bölcsődeként működött, és 1996-ban a javaslatukra kapták meg az Erdei Kuckó nevet.
Aham Marianna beszámolt arról, hogy a virágoskert mellett konyhakert is található a bölcsőde udvarán. Ez azért hasznos, mert a gyerekeket bevonva végzik például a konyhakerti növények gondozását. Így az apróságok figyelemmel kísérhetik a növények fejlődését, és végül meg is ehetik azokat.
Hamarosan megújul az Erdei Kuckó játszóudvara, és idén megvalósul a sószoba is bölcsődében.

Az intézmény fennállásának 25. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen a szomszédos Napraforgó Óvoda apróságai, a volt Erdei Kuckó bölcsődések énekeltek, táncoltak, amit nagy tapssal jutalmaztak a vendégek. Őket követte a szintén volt bölcsis, a ma már középiskolás Zsíros Tímea, aki citerázott és énekelt. Az ünnepi műsor záróprogramjaként a bölcsődei gondozónők Nyitnikék kórusa gyermekdalokat szólaltatott meg Döbrössy János karnagy, tanszékvezető főiskolai docens vezetésével. A Nyitnikék kórus 2007-ben arany minősítést kapott az Éneklő Magyarország versenyen, és ugyanabban az évben vehette át a Magyar Bölcsődék Egyesülete által alapított Forrai-díjat is.
Az ünnepségen részt vett Kucsák László országgyűlési képviselő is.