Nyári művészeti tobzódás

Írta:  2015.07.07.
Változatos technikákat és sokszínű alkotásokat sorakoztat fel a Művészeti Tárló Közhasznú Egyesület nyári kiállítása. A tárlatnak idén 17. alkalommal ad otthont a Kondor Béla Közösségi Ház.

A professzionális és amatőr alkotókból álló Művészeti Tárló tagjai évente egyszer egy kollektív kiállításon vesznek részt, ahol a három művészeti ág – képző-, nép-, és iparművészet – összefogásával egy rendhagyó tárlattal örvendeztetik meg az érdeklődőket. Idén, az egyesület fennállásának 30. évfordulójának alkalmából a művészeket és a vendégeket Császár Bíró Lilla, a Kondor Béla Közösségi Ház vezetője köszöntötte. A kiállítást Buczkó Imre festőművész, az egyesület egyik alapító tagja nyitotta meg, aki röviden összefoglalta az élményekben és változatos alkotásokban gazdag harminc évet, kiemelve, hogy az egyesület továbbra is a szellemi örökséget tisztelve és megtartva ápolja és menti a művészeti és kulturális hagyományokat és értékeket.

– Idén 34 művész 114 alkotását csodálhatjuk meg, melyek a fától kezdve az üvegig rendkívül széles palettán mozogva közel 16 féle technikát és 30 féle anyaghasználatot mutatnak be. Ámde egy kollektív kiállítás, főleg a nyári időszakban sajnos sosem lehet hiánytalan, mivel ilyenkor már sokan külföldön, illetve alkotótáborokban töltik az idejüket. Így többek között népi iparművészeink közül, lószőrékszer és mézeskalács készítőnk sem tudott megjelenni a kiállításon – mondta Gombai- Nagy Károlyné a MÜTKE elnöke.
A megnyitót László Pál fafaragó tambura játéka színesítette. A kiállítás nyitvatartási időben július 26-ig tekinthető meg.