Jól jött az esőnap

Írta:  2015.07.28.
A szervezők még este 8-kor – fél órával a vetítés kezdete előtt - is reménykedtek július 25-én, de a Bókay-kerten is végigsöprő felhőszakadás miatt halasztani kellett, és így a másnapi esőnapon indult az idei szabadtéri kertmozi, a Madách Filmklub nyári szezonja.
–  A vasárnap esti mozizás remek hangulatban telt, bár a hétfői munkakezdés már sokakat otthon tartott, ezért a korábban megszokott, átlagosan 150-200 néző most nem jött el. Ennek ellenére azért 60 régi és új filmimádó kilátogatott a nyári mozizás élményéért a Bókay-kertbe – mondta Kardos Gábor, korábbi önkormányzati képviselő, az est egyik szervezője.
A nézőket frissen festett „mozivászon”, rendezett széksorok és nem utolsósorban az Oscar-díjas, remek hangulatú „Folyó szeli ketté” című Robert Redford-film csodálatos szöveg- és képi világa várta.
–  A meteorológiai előrejelzésekben és az elmúlt évek szombati napjainak eddigi hangulatában bízva augusztus 1-én immár a szokásos nézőszámot várjuk az Oscar- és Golden Globe-díjra jelölt „Csokoládé” című romantikus vígjáték vetítésére – tette hozzá Kardos Gábor.
A mozielőadások – mint eddig minden évben –, idén is ingyenesek, és este 20.30 órakor kezdődnek. Szombati vetítéseknél az esőnap a vasárnap, a kísérletképpen augusztus 6-i, hétközi csütörtöki vetítés szintén este fél 9-kor kezdődik, de itt nincs esőnap. Ekkor egyébként a Bor, mámor, Provance című, igazi nyári hangulatot árasztó filmet lehet megtekinteni, míg augusztus 15-én Russell Crowe főszereplésével az Oscar-díjas Kapitány és katona: A világ túlsó oldalán című kalandfilmmel zárul a szabadtéri sorozat.