Műfű, terem, szurkolás - Életképek a holtidényből

Írta:  2011.01.25.
Téli holtszezon. Ezzel a szókapcsolattal szokás jellemezni azt a január-februári időszakot, amikor bajnoki szünetet tartanak a különböző bajnokságokban. Azonban a látszat csal. Szó sincs arról, hogy eseménytelenül telnének ezek a hetek, hónapok, hiszen a bajnoki szünetet mindenki igyekszik a lehető legtartalmasabban eltölteni. Nincs ez másként kerületünk csapatainál sem, ahol szintén gőzerővel folyik a felkészülés az előttünk álló tavaszi szezonra.

A kézilabdázóknál mindig január második felében rendezik a világ- vagy Európa-bajnokságot, ezért a nemzeti bajnokságok szünetelnek. A magyar válogatott jelenleg is a svédországi világbajnokságon szerepel.
A PLER kézilabdázói január elején azonban elkezdték a gyakorlásokat.
- Ebben az időszakban van igazán mód taktikai repertoárunk frissítésére, új játékelemek begyakorlására. Az erőfejlesztés mellett ez a legfontosabb feladatunk jelenleg – summázott Adorján Gábor, a csapat vezetőedzője.
A játékosok és edzőjük természetesen nézik a magyar érdekeltségű mérkőzéseket vb-mérkőzéseket.
- Ha válogatottunk győz, az a mi munkánkra is ösztönzően hat – meséli Adorján Gábor. – Mondanom sem kell, nagy érdeklődéssel követjük a vb eseményeit, egykori játékosainknak, például Harsányinak, Lékainak külön is szorítunk.
 
Heti két edzés
 
A kerületi labdarúgók szintén nem tétlenkednek. A Pestszentimrei SK – amely a Budapest Bajnokság I/B osztályában szerepel javában készül a tavaszi idényre.
- Január 5-én téli teremtornával indítottuk az idei esztendőt – avatott be a részletekbe Pénzes Sándor vezetőedző. – Január 10-től heti két edzéssel folytatódott a munka. A Könyves Kálmán körúti Siketek-pályán készülünk, ideális feltételek mellett. Az edzéseken kívül természetesen felkészülési meccseket is játszunk majd.
 
Hiányzik a nagypálya
 
Az 1908 SZAC KSE nyerte a BLSZ II/1 osztály őszi idényét. A feljutásért harcoló együttes nagy elánnal készül a folytatásra.
- A körülményeink sajnos nem a legideálisabbak – sóhajtott Maráczi János a SZAC trénere. – A tavalyi felkészüléshez képest nem változott a helyszín, ugyanis a keddi és a szerdai edzéseinknek továbbra is az Etalon Sportiskola ad otthont. Csütörtökönként Vecsésre megyünk, ám sajnos valamennyi lehetőségünk kispályára szól. Ez megnehezíti a nagypályás taktikai elemek gyakorlását. Remélem, tavasszal nem isszuk majd ennek a levét…