Káprázatos kerületi karate-sikerek

Írta:  2011.01.25.
A Bushido Sportegyesület háza táján az elmúlt hónapokban is zajlott az élet. Az egyesület még tavaly novemberben nagyszabású karateversenyt rendezett a Pestszentimrei Sportkastélyban II. Bushido Európa-kupa néven, december 4-én pedig két csoportra osztva Mikulás-kupán vettek részt.

A Bushido-kupára meghívást kaptak a Magyarországon és a környező országokban működő knockdown karate szövetségek gyermek, serdülő, ifjúsági, junior korú versenyzői. Összesen közel 60 egyesület 350 versenyzője indult el a viadalon. Összesen 49 csoportba sorolták be az indulókat.

Shihan Kiss Attila, az egyesület vezetője
A verseny legfontosabb célja, hogy a többfelé szakadt kyokushin társadalmat ismét összekovácsolja.
A Bushido SE versenyzői kimagasló sikereket könyvelhettek el. Fori Dániel arany-, Moldvai Mónika és Méri Bence ezüstérmet szerzett. Fori Henrietta, Sima Krisztina Kiszel Máté, Dezse László pedig a harmadik helyen végzett.
 
Aranyak Mikulás puttonyában
Hasonlóan sikeres volt a december 4-én megrendezett két Mikulás-verseny. A Bushido SE egyik versenyzői csoportja Salgótarjánban szerepelt: Moldvai Mónika 1., míg Szilágyi Bence és Méri Bence 3. helyezést ért el. A budapesti viadalon a döntőt két bushidos vívta: Ujlaky Csaba és Csontos Zsolt csatáját Ujlaky nyerte.