Borárverés az athéni aranyakért

Írta:  2011.02.25.
Jótékonysági díszvacsorát és borárverést rendeztek a Zilah kávéházban, amellyel a speciális olimpiára utazó SOFI SK sportolóit támogatták.
 
Idén nyáron a speciális olimpia résztvevői léphetnek azokra a pályákra, amelyeken a 2004. évi játékokon az ép társaik értek el szép sikereket. Kerületünket a SOFI SK 12 fiatalja képviseli.
–  Büszkék vagyunk, hogy akárcsak a korábbi versenyeken ezúttal is nagy létszámban utazhatunk a görögországi olimpiára – mondta a június végén rendezendő viadalról Miklósné Malek Erzsébet, aki a görkorcsolyázók szakágvezetőjeként a magyar küldöttség egyik edzője lesz.
A lőrinciek hat sportágban – asztalitenisz, bowling, görkorcsolya, cselgáncs, kosárlabda, úszás – lépnek küzdőtérre, a várhatóan 150-nél több ország, 5000-nél is több versenyzője között.
A díszvacsora és a borárverés nem titkolt célja a bemutatkozáson túl az volt, hogy forintokkal is gyarapodjon a kerületet képviselő csapat. A filmbemutatóval és vetítéssel egybekötött elegáns vacsora és az árverés ezt a célt szolgálta. A balatonfüredi Figula családi pincészet kiváló nedűjei iránt nagy volt az érdeklődés, s a meghívott vendégek bőkezűen hozzájárultak a reménybéli nyári sikerekhez. Ennek a jegyében támogatta a rendezvényt a Zilah kávéház, a Lions Club és a Pátria Páholy is.
 
Ők utaznak Athénba:
Asztalitenisz: Vadász György. Bowling: Hammer Ádám. Görkorcsolya: Mayer Barbara, Gáva Zsolt, Péter Dávid. Cselgáncs: Kiss Sándor, Lipták Viktória, Csontos Mariann. Úszás: Forgács Nikoletta. A kosárlabdacsapatban hárman kaptak helyet: Tóth Péter, Berke Nikolett, Sebestyén Zoltán.
Edzők: Miklósné Malek Erzsébet és Juhász József.
A magyar sportolók az eddigi speciális olimpiákon 12 arany-, 10 ezüst- és 4 bronzérmet nyertek.