Közös cselgáncsverseny a Kassában

Írta:  2011.03.09.
Negyedik alkalommal rendeztek közös cselgáncsversenyt a diákolimpia résztvevői és a speciális nevelési igényű gyermekek részére. Az eseménynek – amely a sport igazi arcát, valódi értékeit vonultatta fel – ezúttal is a Kassa utcai Általános Iskola tornaterme adott otthont.
 
A február 19-én lezajlott közös versenyt dr. Lévai István Zoltán alpolgármester nyitotta meg- Köszöntőjében kiemelte, hogy a kerület vezetése maximálisan elkötelezett a helyi sport támogatása iránt, és vizsgálják annak lehetőségét, hogy a jelenlegi értékek megőrzése mellett miként lehetne tovább szélesíteni a városrész sportéletét.


A közös szervezésű cselgáncsversenyen a kerület kilenc iskolája indított tanulót. Ezen kívül természetesen elindult a SOFI is, amelynek versenyzői közül többen a hagyományos diákolimpiai versenyen is elindultak.

Az egész napos viadal talán legjellemzőbb pillanata volt, amikor az egyik speciális nevelési igényű gyermek intett az őt legyőző felé: gyere, és nyomjál le újra a szőnyegre.
– Örülök, hogy észrevette ezt a jelenetet – mondta Juhász József gyógypedagógus tanár, a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség judo szakágának vezetője. – Valóban arról van szó, hogy ezeknek a gyermekeknek egészen mást jelent a sport, mint ép társaiknak. Sokszorosan meghálálják a törődést. Közülük sokan a rendszeres sportnak köszönhetik állapotuk viszonylagos javulását. Ezért ezeknek a gyermekeknek a sport egyszerre lelki- és fizikai szükséglet is!