Hat magyar rg-arany

Írta:  2011.03.09.
Tizenhárom ország több mint 200 versenyzője indult a K.F.K. Grácia Sport Egyesület által február 19-én rendezett nemzetközi ritmikus gimnasztika kupán.

Az egyesület immáron másodszor rendezte meg a nemzetközi rg-viadalt, amelyet idén Radványi Gábor, Kőbánya alpolgármestere nyitott meg, és amelyre 150 versenyző érkezett Közép- és Kelet-Európából. Különösen az orosz és az ukrán küldöttség volt nagy létszámú.

Ennek ellenére a magyar versenyzők egyéniben és csapatban is kiemelkedően szerepeltek. A hat elsőség mellett három ezüstérem és három bronzérem is idehaza maradt.

A vendéglátó K.F.K. Grácia Sport Egyesületen kívül Magyarországról további tíz egyesület száz versenyzője mutatta be gyakorlatait. A versenyen felnőtt korcsoportban indult, és aranyérmet nyert Vass Dóra, többszörös ritmikus gimnasztika magyar bajnok. Első helyezést ért el a kupán a felnőtt kéziszer válogatott, melynek tagjai a szeptemberi franciaországi világbajnokságra készülnek.

A felnőttekhez hasonlóan aranyérmet nyert a junior kéziszer-válogatott, amely számára a II. Nemzetközi Grácia-kupa a május végi minszki Európa-bajnokság főpróbája volt.

 
Ezüstérmes lett Korom Anna, bronzérmes Forray Fanni, akik számára ez a verseny a második válogató volt a szeptemberi világbajnokság előtt.