Van, aki örül neki, van, aki ellenzi...

Írta:  2011.05.03.
Hetek óta folyik a találgatás, egyesül-e a főváros két élvonalbeli férfi kézilabda-csapata, a PLER és a Ferencváros? Bár az álláspontok jelentősen közeledtek egymáshoz, megegyezés még mindig nincs. Ráadásul nincs teljes egység abban sem, hogy jó-e a fúzió vagy sem. Ami viszont megnyugtató: mindenképpen lesz élvonalbeli csapata kerületünknek az ősszel is.
Csapatunk egyesülésére számos okot fel lehet sorakoztatni. Anyagi és szakmai megfontolásokkal is alátámasztható az ötlet, amelyet a Fradi és a PLER vezetése egyaránt támogat. A pozitív hozzáállás ellenére sincs azonban eredmény. És ahogy a helyzet áll, a héten már nem is lesz.
–Hogy szokták ezt mondani a diplomáciában? Az álláspontok meglehetősen közel kerültek egymáshoz az egyesülés ügyében – mondta megkeresésünkre kissé titokzatosan Zsembery Tamás a PLER ügyvezetője. – Ha sikerül egyezségre jutnunk a vitás kérdésekben, akkor akár már jövő héten tető alá kerülhet a megállapodás.
 
Erős kerületi csapat a cél
Komoly kérdéseket vet fel az, ha Zsembery Tamás prognózisa igaznak bizonyul, és jövő hét végére megtörténik a fúzió. A legfontosabb talán, hogy továbbra is szurkolhatunk-e a kerületben kedvenc csapatunknak?
–Szeretném leszögezni, hogy a PLER mindenképpen kerületi marad! A fúzió ezen nem változtat, sőt, ez éppen egyike a legsarkalatosabb kérdéseknek, amelyhez ragaszkodunk. A végső célunk összességében könnyedén megfogalmazható: erős, kerületi csapat kialakításán fáradozunk!
A tervezett fúzió jelentősen átalakíthatja az újonnan létrejött egyesült csapat játékoskeretét és szakmai vezetését is. Adorján Gábort, a PLER sikeredzője érdeklődésünkre szót ejtett az összeolvadás visszájáról is.
–Őszinte leszek, nem igazán vagyok fúzió-párti – vallotta meg a tréner. – Úgy gondolom, összességében több a hátránya, mint az előnye. Kétségtelen tény, hogy esély lenne egy – hazai szinten – erős fővárosi felnőtt csapat kialakulására. Ám az utánpótlásban szereplő sok-sok gyermek sorsa már több mind kérdőjeles. Szerintem célszerűbb volna a meglévő két csapatot külön-külön megerősíteni. Hiszem, hogy ez kivitelezhető volna, és hiszem azt is, hogy ez jobban szolgálná a magyar kézilabda érdekeit.
 
Sok még a személyi kérdőjel
A PLER és az FTC jelenlegi játékoskeretéből még nem lehet tudni, kik maradnának tagjai az újonnan létrejött csapatnak. Bár Zsembery Tamás semmilyen konkrétumot nem volt hajlandó elárulni, információink szerint többesélyes az is, hogy fúzió esetén ki ül majd le a kispadra. Külföldi és hazai szakemberek is a „kalapban” vannak. Az viszont nagyon is biztos, hogy jelen állás szerint a jövő hét kulcsfontosságú lesz a PLER – és talán az egész fővárosi kézilabda – jövője szempontjából is.