Esőben is klassz az utcabál

Írta:  2015.08.29.

A Szent István-napi utcabálok legnagyobb rajongói a rossz idő ellenére is együtt ünnepeltek augusztus 19-én a Sportkastélynál.

Az egykori Patika téri utcabálok hagyományát szerette volna feléleszteni az Együtt Pestszentimréért Egyesület, amikor néhány éve elkezdte megszervezni a Szent István-napi bálokat a Sportkastély előtti téren.

6463 0

- A Patika tér már szűkösnek bizonyult volna, a Sportkastély előtti tér azonban tökéletesen alkalmas egy ilyen rendezvény lebonyolítására – mondta el Újvári Judit, az egyesület elnöke.
Nem kellett sok idő, hogy az imreiek megszeressék és magukénak tekintsék a felélesztett tradíciót, amelynek lényege, hogy a környékbeliek kenyérszenteléssel és közös táncos ünnepléssel tisztelegnek az államalapítás évfordulója előtt.

6464 0

Ami a bált illeti, idén augusztus 19-én az időjárás nem járult hozzá a sikerhez: a kétnapos kitartó esőzés miatt sokan távol maradtak. A legnagyobb rajongókat azonban ez sem riasztotta el, jókedvűen és felszabadultan táncoltak a sátrak alatt, amelyet a szervezők bölcs előrelátással idén első ízben a zenekar, a tánctér és a körben elhelyezett asztalok fölött kifeszítettek. Pestszentimre tehát jó hangulatban készült a másnapi ünnepre.

K.Gy.