Felejthető futballhét...

Írta:  2011.05.15.
Mind a Pestszentimrei SK, mind pedig az 1908 SZAC KSE kétszer lépett pályára a múlt héten, mert a normál, hétvégi forduló mellett hét közepén lejátszották egyik elmaradt meccsüket is.
A kezdet és a vég okozta a PSK vesztét
A Budapest Bajnokság I/B osztályában szereplő PSK sajnos nem tudta folytatni kiemelkedő tavaszi sorozatát, és mindkét meccsét elveszítette. A hét közepén a Goldball FC ellen mérkőztek, és hazai pályán szenvedtek sajnálatos vereséget. Szombaton délután Mátyásföldre szólította a sorsolás a PSK-t. Az Ikarus BSE csapata - amely szintén a dobogóra hajt a BLSZ másodosztályában - sajnos legyőzte együttesünket. Elmondható, hogy a meccs eleje és legvége volt a hibapont, hiszen a buszgyáriak az 5. percben szereztek vezetést, majd egészen a 94. percig nem esett újabb gól. Ekkor azonban az Ikarus betalált, bebiztosítva győzelmét.

Csúszhat a bajnokavatás
A BLSZ II/1. osztályát magasan vezető 1908 SZAC KSE ugyancsak két meccset vívott a mögöttünk hagyott héten. A fontosabb találkozót szerda este játszota a csapat, hiszen ekkor a második helyezett, Chinoin ellen lépett pályára. Szerencsére ezen a meccsen nagyszerű játékkal megszerezte a három bajnoki pontot a SZAC, így a legnagyobb rivális ellen másodszor is sikerült győzni. Ugyanakkor a hétvégi fellépése már a SZAC-nak sem sikerült túl jól! A II. kerület elleni, pasaréti meccsen csak egy 2-2-es döntetlenre futotta csapatunk erejéből! Miután a házigazdák megszerezték a vezetést, a SZAC Hajdú és Sipos találataival fordított. A hosszabbításban azonban a SZAC védelme is megingott, így be kellett érni a döntetlennel. Ez a pontvesztés - és a Chinoin hétvégi sikere - azt jelenti, hogy csúszhat a bajnokavatás, mert matematikailag még mindig beérhető a SZAC.

Eredmények:

Budapest Bajnokság I/B osztály:

A 17. fordulóból elmaradt mérkőzésen:
Pestszentimrei SK-Goldball FC 2-3 (1-2)

A PSK gólszerzői: Egri, Hegedűs

26. forduló:
Ikarus BSE-Pestszentimrei SK 2-0 (1-0)


Budapest Bajnokság II/1. osztály:

A 18. fordulóból elmaradt mérkőzésen:
Chinoin SC-1908 SZAC KSE 1-4 (0-1)
A SZAC gólszerzői: Niczmann, Rózsa, Balázsi, Balassa

24. forduló:
II. ker. FC-1908 SZAC KSE 2-2 (0-0)
A SZAC gólszerzői: Hajdú, Sipos.