A Pestszentimrei SK magabiztosan hozta a kötelezőt

Írta:  2011.05.30.
Amíg a Pestszentimrei SK sima győzelmet aratott, az 1908 SZAC KSE ismét csak döntetlent ért el a Budapest-bajnokság hétvégi fordulójában. Ezzel ismét eltolódott a bajnokavatás, igaz, remélhetően csak csütörtök estig.
A Budapest-bajnokság I/B osztályában szereplő Pestszentimrei SK-ra könnyűnek látszó mérkőzés várt a kiesés ellen gürcölő MAC-Népstadion ellen. A mérkőzés nehezen indult,  csak a második játékrészben dőlt el a 3 pont sorsa. 
Két fordulóval a vége előtt Pénzes Sándor csapata a 7. helyen áll a bajnokságban, ám az utolsó két forduló sikeres vétele esetén akár még az 5. hely is elérhető lehet a PSK számára!

Csütörtökön bajnok lehet a SZAC

Egy osztállyal lejebb, a Budapest-bajnokság II/1-ben a Bp. Polgári SC ellen lépett pályára az 1908 SZAC KSE. Maráczi János gárdája a győzelem reményében lépett pályára, ám a Polgári kiválóan megszervezte a védekezését, és végül a döntetlenért is meg kellett küzdeni. Ezzel a SZAC továbbra is izgulhat, mert - nagy fölénye ellenére - matematikailag még mindig nem nyerte meg a bajnokságot. Csütörtökön a sereghajtó Margitsziget csapata vár az együttesre, amely győzelme esetén nemcsak a meccset, de a bajnokságot is megnyerheti.
- Nem szeretnék feltételes módban fogalmazni - szögezte le Maráczi János vezetőedző. - A Margitsziget ellen csak a győzelem elfogadható, és biztos vagyok abban, hogy csapatom be is húzza a kötelezőt.
A mérkőzést csütörtökön, 18 órakor rendezik a Margitszigeten, a füves centerpályán.


Eredmények:

Budapest Bajnokság I/B osztály:
Pestszentimrei SK-MAC-Népstadion 3-0 (0-0)

A PSK gólszerzői: Lovass, Végvári, Botos.

Budapest Bajnokság II/1. osztály:
Bp. Polgári SC-1908 SZAC KSE 1-1 (1-0)
A SZAC gólszerzője: Berta.