Nyugodt, kiegyensúlyozott őszben bíznak

Írta:  2015.08.29.

Augusztus utolsó hétvégéjén, 28-án elindul a hosszú menetelés, megkezdődik az első osztályú kézilabda-bajnokság.

Augusztus utolsó hétvégéjén, 28-án elindul a hosszú menetelés, megkezdődik az első osztályú kézilabda-bajnokság, amelyben – a reményeink szerint – olyan szerepet játszhat a PLER Budapest csapata, amelynek a hajrájában nem kell hétről hétre „megőrülnie” sem a csapat vezetőinek, sem a kitartó szurkolóknak. Ennek a jegyében már július 13-án megkezdte a felkészülést a keret. Azóta napi két edzést tart a játékosoknakAmikor két évvel ezelőtt beszélgettünk a bajnoki rajt előtt, akkor éppen egy kivásárolt csapat kispadjára ült le, a távozó edző helyére. Tavaly sem lehetett felhőtlen az élete, akkor még az együttes léte is kérdéses volt. Mindkettőt túlélte a csapat is, ön is. A korábbiakhoz képest nyugalom van most a csapat háza táján. Jól olvasom ki ezt az arcvonásaiból, a hangulatából?
- Valóban nem lehet összehasonlítani a hangulatot a korábbival. Most, ahogy mondani szokták, nem történt rendkívüli esemény. Voltak, akik elmentek, eligazoltak, voltak, akik jöttek. A legfontosabb, hogy kiegyensúlyozott, szakmailag értékes felkészülés közben vagyunk, amiben csak ez a borzasztó hőség az „ellenségünk”, de ezt is legyőzzük minden nap. Csak annyit mondhatok: az időszaknak megfelelően jól állunk. A rajtig van még bő két hét, aztán nekivágunk…
- Megnéztem a PLER sorsolását, annak is az első három meccsét. Tatabánya, Csurgó, Szeged… Nem olyan ellenfelekkel kezd a csapata, amely után hat pont lehet az elvárás…
- Tudjuk ezt jól. Ha akár egyetlen pontot tudunk szerezni, az már siker lehet. Egyébként a Tatabánya ellen az elmúlt bajnokságban kiválóan helytálltunk, nagyon is szoros meccseken kaptunk ki. Ettől függetlenül valóban nem nekünk áll az zászló az első három fordulóban. A verhető ellenfelek ezután következnek. Nem akarom, hogy megismétlődjön, de tavaly sem volt pontunk az első hét meccs után. Most azért nem tartok ilyentől, sőt, remélem, hogy addigra már elfoglaljuk azt a körülbelüli helyet a tabellán, ahol zárni tudunk majd.
- Hol van ez a helyezés?
- Felsőházban nem gondolkodunk, ez irrealitás lenne. Az alsóházban azonban jelentős szerepet akarunk játszani. Ez azt jelenti, hogy a hetedik-tizedik hely valamelyikét szeretnénk megszerezni. Ezzel a célkitűzéssel várjuk a rajtot.
- Kikkel, hány új játékossal?
- Kezdjük az elején... A bajnokság után nyolc játékos igazolt el tőlünk. Sikerült pótolni őket, mert a kilenc új kézilabdázó mellett három játékos jött fel a felnőtt keretbe az ifiktől. Van három visszatérőnk. Lokodi, Bakos és Oláh döntött úgy, hogy ismét nálunk mutatja meg, mit tud. A lényeg, hogy minden posztra van két-két olyan játékosom, aki bevethető.
- Harc lesz tehát a csapatba kerülésért?
- Az, s remélem olyan, amelynek a PLER lesz a nyertese.
- Akkor hát?
- Belevágunk, nekivágunk, s remélem nem idegrongáló idény előtt állunk, hanem olyan előtt, amelyik sok örömöt tartogat annak, aki a PLER-nek szurkol.

Róth Ferenc a vezetőedző Hutvágner István, akit a kedd délelőtti edzés előtt kérdeztünk.