Meglepő és korai búcsú

Írta:  2011.06.22.
A Havanna-lakótelepen élő Káté Gyula a legkitűnőbb honi bunyósok egyike, ezúttal is éremért utazott az ankarai amatőr ökölvívó Európa-bajnokságra. Sajnos a tavalyi Eb-n simán legyőzött olasz ellenfél ezúttal jobb volt nála, így Káté lemaradt a dobogóról.
Pedig olyan jól indult... Köszönhetően az elmúlt évek jó szereplésének, Káté Gyula erőnyerő volt az első fordulóban, így nem is kellett szorítóba lépnie ahhoz, hogy továbbjusson. A nyolcaddöntőben a német Thomas Vahrenholt várt Kátéra. Nemzetközi szinten simának mondható, 14-5-ös pontozásos győzelmet aratott, és máris a nyolc közé jutott.

Ezúttal az olasz volt a jobb


Mindenkit feldobott, amikor kiderült, hogy a négy közé kerülésért az olasz Vincenzo Mangiacapre lesz Káté Gyula ellenfele. Az össznépi öröm érthető volt, hiszen a derék olasszal tavaly is megmérkőzött Káté, és 9:4-re simán le is győzte. Sajnos hiába voltak kedvezőek az előjelek. Káté Gyula rosszul kezdte a mérkőzést, az első két menetben gyakorlatilag el is bukta a párharcot. Bár a meccs végére Gyuszi magára talált, ez csak a pontozási arány kozmetikázására volt elegendő. Még így is egyértelmű, 22:14 lett a végeredmény Mangiacapre javára. Vigaszt talán csak az jelenthet, hogy nem nüanszokon, vagy bírói döntésen múlott Káté korai kiesése...


(forrás: monokli.com)

A világbajnokságon lehet majd javítani

Persze elkeseredni nem kell, és nem is szabad. Előttünk áll ugyanis az azerbajdzsáni világbajnokság. Bár - kiegészülve a kubaiakkal és a távol-keletiekkel - a mezőny sokkal "sűrűbb" egy vb-n, ne feledjük, hogy Káté már birtokosa két vb-bronzéremnek. Vagyis több ízben is bizonyította, hogy erős mezőnyben is képes odaérni a dobogóra! A jó világbajnoki szerepléshez ráadásul pluszmotivációt jelenthet majd, hogy itt lehet már kvótát szerezni a jövő évi olimpiára is!