Zsinórban negyedszer lett a legjobb

Írta:  2011.06.26.
Nagyszerű éve van eddig Marosi Ádámnak. A kerületünkben élő kitűnő öttusázó ragyogóan szerepel a Világkupában - vezeti is annak mezőnyét -, és a hétvégi magyar bajnokságot is nagy fölénnyel nyerte meg!
A változatosság gyönyörködtet - tartja a mondás. Marosi Ádám vélhetően nem osztja ezt a véleményt, hiszen, mint 2008 óta minden évben, ezúttal is megnyerte a férfi öttusabajnokság egyéni versenyét.
A magyar öttusabajnokság úgynevezett nyílt bajnokság, ami teniszből már ismert lehet. Itt is hasonló a szervezés lényege, vagyis külföldiek is elindulhatnak rajta. Ezúttal 34-en álltak rajthoz az egyéni versenyben, és abból csak 16-an voltak magyarok.

Imponáló pontelőny

Egy ideig úgy tűnt, hogy orosz győzelem születik, hiszen Makszim Kusztov sokáig vezetett az összetett versenyben. Ám Marosi Ádám a második kör lövészetében remekül teljesített, amellyel átvette a vezetést, és a folytatásban már ki sem adta azt a kezéből! A hátralévő számokban egyaránt kimagaslót produkált, amelynek köszönhetően jelentős pontelőnnyel nyerte meg zsinórban negyedik bajnoki címét.


Marosi jól lőtt (fotó: NSO)

Összességében annak is örülhetünk, hogy a döntően külföldiek alkotta mezőnyből négy magyar versenyző került be az első ötbe. Miután az orosz Makszim Kustov érte el a második legjobb ereményt, így a harmadik helyezett Németh Róberté lett az ezüstérem, a bronzéremhez pedig a negyedik hely is elég volt Demeter Bencének.


Öttusa magyar bajnokság - férfi, egyéni verseny

Végeredmény:

1. Marosi Ádám 5928 pont

2. Makszim Kusztov 5892 pont
3. Németh Róbert 5816 pont (ezüstérmes)
4. Demeter Bence 5804 pont (bronzérmes)