A győzelem londoni kvótát érhet Marosi Ádámnak

Írta:  2011.07.06.
Az eddig mutatott remek forma alapján Marosi Ádám is esélyes a hétvégi, londoni öttusa világkupa döntőjének megnyerésére. A tét hatalmas: győzelme esetén Marosi már most kvalifikálja magát a jövő évi olimpiára!
Az idei világkupa-sorozatban remekül ment Marosi Ádámnak. A Pestszentimrén élő öttusázó az idény első versenyén - melyet Palm Springsben rendeztek - ezüstéremmel nyitott, az áprilisi Sassari viadalon pedig aranyérmet nyert. Ezzel a világranglistán is élre ugrott, valamint megszerezte a londoni vk-döntőn való részvételhez szükséges pontmennyiséget. Emellett - szinte "mellékesen" - a múlt hónapban megnyerte az egyéni versenyt a magyar nyílt bajnokságon is.

Csak a győzelem jelent kvótát

Ilyen előzmények után érthető, ha Marosi Ádám bizakodva várja a hétvégi londoni világkupa döntőt. Az eddig mutatott teljesítménye alapján komoly esélye van a végső győzelemre a brit fővárosban is. A lebonyolításról érdemes tudni, hogy - bár roppant erős lesz a mezőny - ezúttal még csak az első helyért jár az olimpiai részvételi jog. Nem kell azonban elkeseredni akkor sem, ha Marosi nem tudja megnyerni a vk-döntőt. Közeleg ugyanis az Európa-bajnokság, ahol az egyéni verseny első nyolc helyezettje automatikusan kvalikálja magát a jövő évi nyári olimpiára. Márpedig Marosi Ádám idei formáját látva szinte borítékolható, hogy a nyolc között végez majd az Eb-n.


Most kvótát ér az arany (fotó: MTI)
Hat magyar áll rajthoz

A világkupa-döntőn két számot - a vívást és az úszást - a Crystal Palace nemzeti sportközpontban rendezik. Ez a hely különösen kedves lehet Marosinak, hiszen 2009 augusztusában itt nyert világbajnoki címet! A lovaglást és a lövészettel kombinált futást a Greenwich Parkban bonyolítják majd le. Utóbbi helyszín a jövő évi olimpiai versenyek otthonául is szolgál majd. Szombaton lesz a férfiak, vasárnap pedig a hölgyek versenye. Magyarországot hat versenyző képviseli. A hölgyek részéről Kovács Sarolta, Gyenesei Leila és Tóth Adrienn a férfiaktól pedig Marosi mellett Demeter Bence és Kasza Róbert indul.