Vízilabda a Bókay Kertben

Írta:  2011.07.14.
A vízilabda a legsikeresebb csapatsportágunk. Bár felnőtt szinten sem a férfi, sem pedig a női szakágban nincs kerületi együttes, mégsem számítunk fehér foltnak Magyarország pólótérképén. Sőt!
Nyolc éve már, hogy megalakult a Bókay KSI Vízilabda Egyesület. Nem kisebb nagyság, mint az olimpiai bajnok, Dr. Szívós István javaslata révén indult el a munka.
- Az egykori olimpiai bajnok kifejezett tanácsa volt, hogy a peremkerületekben próbálkozzunk - meséli a kezdetekről Oláh Orsolya, az egyesület vezetője. - Ezek a területek eléggé kiestek a vízilabda vérkeringéséből, márpedig itt is vannak szép számmal tehetséges gyerkőcök.

A Bókay Kertet már kinőtték

Az egyesület első bázisa a Bókay Kert volt, ám mára ezt már jócskán kinőtték.
- Egyesületünk fejlődését jól mutatja, hogy a Bókay Kert mellett most már több más, fővárosi helyszínen is megtaláhatóak vagyunk - büszkélkedett Oláh Orsolya.
Talán többeknek feltűnt, hogy az egyesület nevében szerepel a Közpoti Sportiskola (KSI) neve is. Ez nem véletlenül van így.
- A KSI-vel mostanra nagyon szoros kapcsolatot építettünk ki - emeli ki az egyesület vezetője. - Ez roppant fontos, hiszen így biztosítva van a tehetséges gyermekek további egyesületi nevelése. Székely Balázs, Petky Erik és Petrák Kevin neve már jól cseng a honi utánpótlást ismerők körében. Ők valamennyien nálunk sajátították el a vízilabda alapjait. A szakmai munka felelőse nálunk az egykori utánpótlás-válogatott és OB I-es játékos, Győri Attila.


A Bókay KSI Vízilabda Egyesület gyermekcsapatai rendszeresen indulnak a különböző kupákon, nemzetközi tornákon, és persze a Budapest-bajnokságban is.
- Eddig talán a Duna Kupában elért első hely a legszebb eredményünk, de szerencsére most már ott tartunk, hogy nehéz lenne a sok jó eredményt ennyi év távlatából felsorolni. Természetesen a 2011/2012 évben is indulunk majd a bajnokságban, méghozzá három korosztályban.
Az egyesület egy horvátországi edzőtáborral igyekszik tartalmassá tenni a gyerkőcök nyarát. A Brac szigetére szervezett nemzetközi edzőtábor a vezetők szerint jól szolgálja majd a bajnoki felkészülést is. 

Lehet jelentkezni

Ha valaki kedvet kapott ahhoz, hogy pólózni kezdjen, jelentkezhet a Bókay KSI Vízilabda Egyesületnél. Ez megtörténhet e-mail-en (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) és telefonon (Oláh Orsolya: +36-30-416-9388 vagy +36-70-586-70-63) egyaránt. Ezeken az elérhetőségeken bővebb információkat is kapthatnak az egyesületről, amelynek munkájáról a www.vizipolo.com weboldalon is lehet tájékozódni.