A bajnoki rajtra vár az FTC-PLER

Írta:  2011.09.01.
Nagy érdeklődés kísérte azt a csütörtöki sajtótájékoztatót, amelyet az FTC-PLER férfi kézilabda-szakosztályának a vezetősége és kerületünk elöljárói tartottak a Syma-csarnok Melbourne-termében.
Az új csapat, ha nem is bajnoki reményekkel várja a bajnoki rajtot, kiegyensúlyozott szereplésben feltétlenül bízik.
Ezt hangsúlyozta a csapat vezetőedzője, Zsiga Gyula is, aki elmondta, hogy megtiszteltetés és öröm a számára, hogy ennél a csapatnál dolgozhat. Egyrészt azért, mert szakmailag kitűnő lehetőséget lát a csapatában, a másik ok pedig, hogy a sok – ahogy fogalmazott - "világcsavargás" után végre a családja mellett lehet, ami fontos a számára. Elmondta a szakember, hogy a pénteken 18 órakor a Sportkastélyban rendezendő találkozó sikeres nyitánya lehet a hosszútávú és összehangolt szakmai munkának. Ebben bízik Zsiga, aki elárulta azt is, hogy a két "óriást" a Veszprémet és a Szegedet nem lehet megelőzni, azonban utánuk olyan csapatok sorakoznak, amelyekkel a siker reményében lehet felvenni a versenyt. Magyarán: az erős középmezőnybe várja a gárdát a szakember.
Ughy Attila polgármester és Lévai István Zoltán alpolgármester azt emelte ki, hogy az idei szezonban lehet és kell lerakni az alapjait, annak a kiegyensúlyozott együttesnek, amely a közeljövőben a főváros nagycsapata lehet. Ennek a jegyében már Tarlós István főpolgármester asztalán fekszik az a kérelem, miszerint a lőrinci Fradi használná a Budapest nevet is.
Ughy Attila hangsúlyozta, hogy fontos szerepet tulajdonítanak az utánpótlás-nevelésnek, s ennek a jegyében készítik elő azt, hogy 14-18 éveseknek kézilabda-akadémia működjön a kerületben, ami természetesen nem érintené hátrányosan a Ferencváros népligeti sportcentrumában már folyó szakmai munkát.
Kerületünk mindkét vezetője nyomatékosította, bízik abban, hogy a lőrinciek és az imreiek is magukénak érzik majd a csapatot. Ehhez a vezetőedző annyit tett hozzá, hogy a csapat lendületes, ötletes, lüktető, és agresszív játékkal igyekszik majd kedvet csinálni a szurkolóknak, akiket, érkezzenek akár a Ferencvárosból, legyenek akár helyi lakosok, nagy-nagy szeretettel várnak.
Zsiga elmondta, hogy a csapathoz öt új játékos érkezett, s hiszi, hogy sikerült egységes szerkezetű, jó felfogású gárdát faragnia a bajnokság új együtteséből, az FTC-PLER-ből.
Felvetődött, hogy lesznek-e bajnoki mérkőzések a Népligetben? Nyíri Zoltán operatív igazgató elmondta, hogy a megállapodás szerint a Sportkastély ad otthont az együttes találkozóinak, de szükség esetén (feltételezve, hogy ez a szükség a nagy érdeklődést jelenti) átköltözhet a csapat a másik, a nagyobb csarnokba, bár hozzátette "mozgatni" nem igazán szerencsés bajnokság közben egy csapatot. Tudni kell, hogy a Sportkastélyban maximum kétezren szurkolhatnak, a Népligetben ennél jóval többen.
Persze, hogy mennyien lesznek kíváncsiak a mérkőzésekre, az úgyis a főszereplőktől, a kézilabdázóktól és az eredményeiktől függ.
A Tata elleni nyitómérkőzést pénteken 18 órától rendezik a Sportkastélyban.