Megoperálták Fodor Zoltánt

Írta:  2011.09.05.
Súlyos sérülést, térdkeresztszalag-szakadást szenvedett Fodor Zoltán, az FTC olimpiai ezüstérmes kötöttfogású birkózója, kerületünk lakója. Csütörtökön már meg is operálták őt a Sportkórházban.
Súlyos sérülést, térdkeresztszalag-szakadást szenvedett Fodor Zoltán, az FTC olimpiai ezüstérmes kötöttfogású birkózója, kerületünk lakója. Csütörtökön már meg is operálták őt a Sportkórházban. Sajnos kizárt, hogy rajthoz álljon a szeptember 12-én rajtoló isztambuli – olimpiai kvalifikációs – világbajnokságon. A szövetség elnöksége az esetleges helyettesítőjéről a csapatjelölő ülésén dönt.

Rendkívül balszerencsés Fodor Zoltán, hiszen tavaly is nem sokkal a vébé előtt szenvedett lovaglóizom-sérülést, és nem utazhatott el a csapattal Moszkvába. Ezúttal már az első vizsgálatok alapján egyértelművé vált, hogy nem vehet részt az isztambuli világbajnokságon. A versenyzőnek a tatai edzőtáborban kifordult a térde, és már az első szemrevételezés után nyilvánvaló volt, hogy súlyos szalagsérülést szenvedett. Dr. Tállay András főorvos a Sportkórházban csütörtökön meg is operálta.
Fodor olyan keresztszalag-szakadást szenvedett, hogy a sérült felület egy részét műanyaggal kellett pótolni, ugyanakkor az oldalszalagon is szükség volt korrekciós beavatkozásra. A jelen állapot szerint a ferencvárosi birkózó öthetes rehabilitáció után ismét edzésbe állhat, de hatalmas léptekkel kell haladnia, hogy a jövő év elején a kvalifikációs sorozatban ki tudja harcolni a londoni indulást.