Lendületbe hozzuk! - Sport ingyen

Írta:  2011.11.08.
Egy éven át ingyenes a sport a kerületben. Mindenki azt választ a bőséges kínálatból, amihez kedve támad.

A választható sportágak között az úszás is szerepel
Egy éves tömegsport programot indít el november közepén az önkormányzat. Lényege, hogy sportfoglalkozásokon biztosítanak sportolási, mozgási lehetőségeket a fiataloknak, az idősebbeknek, a kezdőknek és a haladóknak. Magyarán: mindenkinek. Bárki elmehet, mozoghat, ha többet nem, akár egyetlen órát.
Lévai István Zoltán, a kerület sportjáért is felelős alpolgármester elmondta, hogy mindent előkészítettek ahhoz, hogy az érdeklődők tökéletes kiszolgálásban részesüljenek, s „A sport legyen a szívügyünk!” szlogen jegyében úgy teszik ezt még „szívélyesebbé”, hogy az érkezőknek egyetlen forintot sem kell fizetniük azért, hogy sportolhassanak.
– Olyan közös ügy a kerületi lakosok egészségi állapota, amelyre mindenkinek fogékonynak kell lennie. Ennek jegyében szerveztük meg edzőkkel, szakemberekkel a sportprogramjainkat. Mindössze lakcímkártyára vagy Városgazda Kártyára van szükség, amellyel az illető igazolja, hogy kerületi lakos – mondta az alpolgármester.
Elnézve a programokat, tényleg lehet válogatni. Vízben is, szárazföldön is.

Kihez forduljunk?

A különféle sportágak titkaiba az alábbi szakemberek vezetik be az érdeklődőket.
Sí: Kőszegi János (06-30-989-4259),
úszó- és futófoglalkozások: Eszes János (06-20-232-3823),
északi gyaloglás: Schwarz Mária (06-30-961-7731).
A programmal kapcsolatban további információkat a fenti telefonszámokon, valamint a
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen és a kerület honlapján kaphatnak. 


– Az első program a Kastélydombi uszodában lesz november 13-án. Felnőtt-úszásoktatás indul, s mivel a dátum vasárnapra esik, bizonyára baráti a 9 és 10 óra közötti időpont. Ehhez a programhoz előzetes regisztráció szükséges, mivel az uszoda befogadóképessége véges. Bízunk a nagy érdeklődésben, de fontos, hogy kényelmesen férjenek el a vendégek – mutatott rá Lévai István Zoltán.
– Másnap 14-én, 16.30-tól az egyre népszerűbb északi gyaloglást, azaz a nordic walkingot lehet kipróbálni a Bókay Kertben. Botokat a szervezők adnak a jelentkezőknek, nekik csupán edzőcipőt és két fürge lábat kell magukkal vinniük…
– A helyszín november 15-én sem változik. A szakembereink ekkor is a Bókayban várják az érdeklődőket – folytatta Lévai István Zoltán. – Akkor is lehet síelni, ha netán nem lesz hó. Ugyanis műanyag pálya várja őket 17 órától, meg persze a sportágat kiválóan ismerő, s a tudást átadni is képes szakemberek.
November 16-án 17 órától Futópont elnevezéssel tartanak atlétikai foglalkozást a Bókay-kertben. Ennek során lesz állapotfelmérés, és a jelentkezők személyre szabott edzéstervet kapnak. Aki a szerdai foglalkozásokra nem tud elmenni, azt a szakemberek szombatonként 10 órától várják a Futóponton
– Egyelőre négy sportágat, az úszást, a síelést, a futást és az északi gyaloglást kínáljuk a kerületieknek, akik hetente egy alkalommal próbálhatják ki mindezt. A december 21-i foglalkozást követően január 8-tól folytatódik a sorozat. Az elképzelések szerint tavasszal új sportágakat is felveszünk a kínálatba. Az aerobic és a kerékpározás szerepelne köztük, s tervezzük, hogy megtornáztatjuk a nyugdíjasainkat is.


A hétvégén síversenyt rendeztek a Bókay-kertben. a rendezvény ugyan nem része a Lendületbe hozzuk! című projektnek, de jól mutatja, hogy a sport itt valóban szívügy. És még a hangfulat is remek volt.