Az utca a Sporkastélyba költözött

Írta:  2012.04.02.
A szeles, hűvös idő sem rontotta március 31-én az utcai kosárlabdázók hangulatát, hiszen a streetball-sorozat kerületi állomását a Sportkastélyban tartották.
A hűvös, szeles idő ellenére is telt ház volt szombaton a Sportkastélyban. Igaz, az esemény „igazi” neve streetball, azaz utcai kosárlabda, ennek ellenére senki sem bánta, hogy a kerületben első alkalommal megrendezett Street Jam versenysorozat aktuális állomását fedett helyen rendezték meg.
Az önkormányzat szervezésének köszönhetően a különböző korosztályokban mintegy 50 csapat mérkőzött meg egymással, reggeltől az esti órákig. Az első érmeket az általános iskolások csapatai kapták, hogy aztán az ő eredményhirdetésüket a középiskolások, a felnőttek és a VIP-kategóriában pályára lépők mérkőzéssorozata kövesse.
Vastapsos közönségsikert aratott a Face Team akrobatikus kosárlabdázók bemutatója. A csoport tagjai lélegzetelállító elemek után juttatták a kosárba a labdát.
Az érmeket Lévai István Zoltán alpolgármester és Baumann Gizella, az önkormányzat sport-, közművelődési és ifjúságpolitikai munkacsoportjának vezetője adta át.