Bravúros győzelem a Tatabánya ellen

Írta:  2012.05.09.
Jól sikerült a visszavágó: az FTC-PLER Budapest három góllal tudta megverni a Tatabányát, amelytől legutóbb kikapott.
Az NB I-es rájátszás második mérkőzésén – április 27-én – a Tatabányától elszenvedett súlyos vereség (30­–17) visszavágójának is tekinthető volt az elmúlt szombaton – május 5-én – lejátszott újabb találkozó. Az FTC-PLER Budapest jó előjelekkel várhatta az idegenbeli összecsapást, hiszen három nappal korábban – május 2-án –, a rájátszás második fordulójában, idegenben tudta legyőzni 23-22-re a Kecskemétet. A reménykedésből aztán valóság lett, mert Zsiga Gyula lendületben lévő csapata három góllal jobbnak bizonyult (32–29) a bányászoknál, ami azt jelenti, hogy a kerületi együttes egymást követő két meccsén tudott nyerni. 
A kerületnek szívügye, hogy a kézilabda-utánpótlás is olyan sikeres legyen, mint a mostani csapat. Ezért jótékonysági koncerttel támogatja az utánpótlás-nevelést. Legyen ott ön is május 25-én 19 órakor a Sportkastélyban, a Hot Jazz Band hangversenyén, és ezzel legyen a klub támogatója!

Már a szünetben is a lőrincieknél volt az előny (15–11), s a siker egy pillanatig sem forgott veszélyben. A találkozó után Zsiga Gyula a következőket mondta: „Nagyot küzdött a csapat, tiszta szívemből gratulálok a fiúknak. Végig vezetve, biztosan nyertük meg a mérkőzést. Keményen csata volt, a végére el is fáradtunk. Volt egy szakasza a találkozónak, amikor feljött az ellenfél, de túljutottunk a holtponton, s végül biztosnak nevezhető győzelmet arattunk”.
A PLER a rájátszás következő fordulójában, május 12-én, szombaton ahhoz a Gyöngyöshöz utazik, amely ellen az első fordulóban döntetlent ért el.
A befejező, írhatnánk, szezonzáró összecsapást május 18-án, pénteken, a Lőrinci Sportcsarnokban vívja az együttes. Az ellenfél a Kecskemét lesz.