Mini pálya, maxi tervek a Martinovics téren

Írta:  2012.06.15.
Mini-futball-pályát adtak át a Martinovics téren, amely elsősorban a környéken élő gyerekek sportolási lehetőségéhez járul hozzá.

Mini-futball-pályát adtak át szombaton a Martinovics téren, amely elsősorban a környéken élő gyerekek sportolási lehetőségéhez járul hozzá. A megnyitót követő kispályás meccseken bebizonyosodott: hiányt pótolt az önkormányzat a füves pályával.
Dömötör István, Erzsébet- és Béla-telep, valamint Ferihegy képviselője a megnyitó után büszkén mondhatta el. 

- Egyelőre eddig jutottunk, ennyire nyílott lehetőség, de messze vagyunk még a késztől. A kiváló minőségű, gyeptéglás, 30x15-ös pályát most birtokba vették a gyerekek, ám a szándék az, hogy tovább fejlesszük. Nem csupán összkomfortosabbá akarjuk tenni, de kerítéssel is körbe fogjuk venni – mondta Dömötör István, aki megkérte az ott lévő diákokat, ha bármilyen rongálást, vandalizmust tapasztalnak, értesítsék a rendőrséget, vagy a polgárőröket.
Elárulta a képviselő azt is, hogy mintegy két millióba került a Martinovics téri beruházás.
A pályát és a munkálatokat egy helyi vállalkozó finanszírozta, aki úgy gondolta, hogy jó helyre teszi a forintjait, ha azokkal a közt támogatja, azon belül is szűkebb pátriája sportját. A hiányzó forintokat az önkormányzat pótolta.
Hogy mennyien és mennyire fontosnak tartották a pálya létrejöttét, arra jellemző, hogy Kucsák László parlamenti képviselő és Lévai István Zoltán alpolgármester is a tiszteletét tette a Martinovics téren, pedig nem kiemelt beruházásról volt szó, csupán egy mini-focipályáról.
Két egykori sztárfocista, Boda Imre, az MTK kitűnősége és Weimper István, a Bp. Honvéd labdarúgója is ott volt az eseményen, jelezve, ők is fontosnak tartják a minipálya létrejöttét, mert egykor az ő pályafutásuk a „dühöngőben” kezdődött, hogy aztán meg se álljanak a válogatottig.