ATP-tornát rendeznének Lőrincen

Írta:  2012.08.06.
Idén új üzemeltető vette kézbe a Bókay-kert teniszpályáit. A Golden Ace Sport and Tennis Club jelenleg a Magyar Tenisz Szövetség legfiatalabb egyesülete. A klub vezetőinek célja az, hogy minél több hazai és nemzetközi amatőr és profi versenyt rendezzenek a sportág minden szakágában.

A klub a tömegsportot is támogatja – a pályák mindenki előtt nyitva állnak –, s a Bókay-kert táboroztatási terveihez igazodva tenisztáborokat indítanak, hogy a gyerekek megismerkedhessenek a sportág alapjaival.
– A pályákon április közepén kezdődött meg a teniszélet, és június második felétől teljes körű szolgáltatással fogadjuk a vendégeinket. Megnyílt az étterem, a konyhánk pedig a terasz és a strand vendégeit is kiszolgálja – mondta Kis Viktor, a létesítmény szakmai igazgatója. – A klubépületben megnövelt és teljesen felújított öltözők várják a sportolni vágyókat. Mozgáskorlátozottak számára is használható wc-t, illetve mosdót is kialakítottunk, amely az épület bejárata felől könnyen megközelíthető.
Hamarosan elkészül az új honlap is, ahol online pályafoglalásra is lehetőség lesz. Az alkalmi pályabérlés díja óránként 1800 forint, míg személyi edzőt 2700–3500 forintos óradíjért lehet felkérni. Az idelátogatók kedvezményes bérletrendszerből is válogathatnak. Az új teniszklub jelenleg 6 csapatot versenyeztet országos és budapesti bajnokságokban, de a következő idényben már korosztályos csapat indítását is tervezi. Jelenleg két ifjú tehetséget üdvözölhet a soraiban a klub: a Valkusz testvéreket, Mátét és Milánt.
Az amatőr teniszezők a hét minden napján reggel 7 órától foglalhatnak pályát. A 8 pályás komplexum hétköznap 21 óráig, szombaton és vasárnap 18 óráig tart nyitva.
– Tervezzük a két dupla pályánál is a világítás kiépítését. A kényelmes átjárás érdekében ezek között elkészült már az új, térkővel borított sétány a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. segítségével – tette hozzá Kis Viktor.
Nagyra törő terveket sző a Golden Ace vezetősége: néhány éven belül szeretnék a Bókay-kertben vendégül látni egy ATP 250-es tenisztorna résztvevőit.
– Tudjuk, hogy ennek a megvalósítása még évekbe telik, de már most elkezdtünk ezen dolgozni – mondta a szakmai igazgató, aki úgy véli, hogy a Római Teniszakadémián évek óta sikeres női WTA-torna példáját követve a XVIII. kerület is otthont adhat majd egy, az áprilisi bukaresti ATP-tornához hasonló versenynek.
– A pályák minimális átszervezésével, a technikai épületek megszervezésével, illetve mobil lelátók méretgazdaságos felszerelésével megoldható a rendezés – mutatott rá Kis Viktor. – A román fővárosban Balázs Attila a legjobb négy közé jutott az ottani ATP 250-esen. Miért ne születhetne még ennél is szebb eredmény a jövőben itt, a Bókay-kertben?