Diákolimpikonokat köszöntöttek

Írta:  2012.12.22.
A Kondor Béla Közösségi Házban köszöntötték a 2011–2012-es országos diákolimpiai versenyek kerületi helyezettjeit és győzteseit. Az ünnepségen részt vett Lévai István Zoltán alpolgármester és Marosi Ádám, a londoni olimpián bronzérmet nyerő öttusázó is.
Lassacskán megszokhattuk már, hogy sportügyben mindig történik valami a kerületben. Az önkormányzat vezetősége – folytatva a tavalyi kezdeményezést – december elején a legfiatalabbakat köszöntötte. Azokat a ma még általános iskolás fiúkat és lányokat, akiknek a nevét úgy nyolc év múlva esetleg már az igazi olimpiáról szóló írásunkban láthatjuk viszont.
Ezt a gondolatot fogalmazta meg köszöntőjében Lévai István Zoltán alpolgármester is:
– Vitathatatlan, hogy a sportnak fontos szerepet kell betöltenie az életünkben. Ezek a gyerekek bebizonyították, hogy az ő életükben valóban az élen jár, s a tanulás mellett a sportban elért sikereikre is büszkék lehetnek.
Az alpolgármester természetesen nem hagyta ki a „sikercsinálókat” sem, mert kiemelte a testnevelő tanárok, a felkészítők elévülhetetlen érdemeit is.
A kedves hangulatú ünnepségen harminckilenc olimpiai helyezett, köztük az öt aranyérmes vehette át a jól megérdemelt jutalmat, egy-egy sportkönyvet.
Ők öten, a bajnokok
A 2011–2012-es diákolimpiai versenyeken öt kerületi diák nyakába került aranyérem.
Tihanyi Rebeka Zsófia (Kapocs iskola) és Leidal Nóra (Bókay iskola) úszásban, Szabó Dávid (Vörösmarty iskola) birkózásban, Perlaki Zsanett (Gloriett iskola) ritmikus gimnasztikában, Monori Orsolya (Gloriett), atlétikában mondhatja el magáról, hogy olimpiai bajnok lett.
 

Emelte az ünnepség színvonalát a londoni olimpiai játékok öttusázója, Marosi Ádám, aki a felkészülése kellős közepén is szakított időt arra, hogy gratuláljon az utódoknak.
– Jómagam csak mezei futásban vitézkedtem, abban jutottam el a diákolimpiáig. De ma már tudom, hogy ez is kellett ahhoz, hogy élsportoló váljék belőlem, mert a sportot sosem lehet elég korán elkezdeni.
Ádám elmondta, hogy már javában készül a jövő évi versenyekre. Lesz dolga bőven, hiszen világ- és Európa-bajnokságot is rendeznek 2013-ban az öttusázóknak, s e versenyek mellett folytatódik a világkupa-sorozat is.