Százak a szilveszteri Malacvágtán

Írta:  2013.01.04.
Az elmúlt év végén is megrendezte a Lőrinc 2000 SE és az önkormányzat a lassacskán hagyományosnak nevezhető Malacvágtát, amelyen minden évben egyre többen indulnak.

Nevezési csúcs született a szilveszteri malacvágtán, hiszen 2012 utolsó napjának délelőttjén mintegy 250 fiú és lány döntött úgy, hogy az esti „bevetés” előtt sporttal, futással búcsúztatja az évet.
Eszes János, a Lőrinc 2000 SE ügyvezetője elmondta, hogy őket is meglepte a hatalmas érdeklődés, de természetesen mindenkit örömmel láttak a vágtán.
- Tizenegy korcsoportban, huszonkét kategóriában álltak rajthoz a futók, különböző távokon. Az időjárás kiváló volt, a fagypont körüli hőmérséklet kedvezett a versenynek, így aztán érthető módon mindenki kiváló hangulatban töltött el néhány órát a Bókayban – mondta Eszes János.
A jó kedvről külön is gondoskodtak a rendezők, hiszen rendhagyó váltófutásra is sor került. Ezúttal nem bottal váltották egymást a futók, hanem egy pohárka pezsgővel, ami még „pikánsabbá” tette a versenyszámot.
A nyárson két malac várta a végső sorsát. Azt, hogy a szilveszteri asztalra kerüljön. Az „áldozatokat” a férfi és női felnőtt verseny győztese vihette haza. A nők mezőnyében Kovács Zsófi volt a leggyorsabb a fiúknál pedig Zsíros Mihály diadalmaskodott.
Elmondta az ügyvezető, hogy az indulók étvágyával sem volt baj, mert a célba érkezők nem kevesebb, mint húsz kiló vöröshagymás zsíroskenyeret pusztítottak el.
A hatalmas érdeklődés láttán a rendezők már most, az új év első napjaiban biztosan mondhatják, hogy az előttünk álló esztendőt is a Malacvágtával búcsúztatják majd.