A palotában tett esküt a SOFI

Írta:  2013.01.22.
A köztársasági elnök előtt tettek esküt a X. speciális olimpiára utazó magyar küldöttség tagjai, köztük a kerületünket is képviselő SOFI-sportolók.
Pénteken kel útra a 28 tagú magyar küldöttség Dél-Koreába, hogy részt vegyen a X. Speciális Olimpia Téli Világjátékán. Hétfőn délelőtt Áder János köztársasági elnök a Sándor Palotában fogadta a küldöttség tagjait. Ott volt az ünnepségen Simicskó István sportért felelős államtitkár, Lengyel Lajos, a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség elnöke, Fábián László, a MOB sportigazgatója. Kerületünk önkormányzatát Lévai István Zoltán alpolgármester képviselte.

Az eskütétel és a bensőséges hangulatú ünnepség keretében a köztársasági elnök sok sikert kívánt a magyar küldöttségnek, amelynek a tagjai pénteken utaznak el az ázsiai országba, s február 7-én érkeznek haza.

Az eskü szövegét – Sebestyén Júlia korábbi műkorcsolyázó Európa-bajnok segítségével – a SOFI-gyorskorcsolyázó Mayer Barbara, valamint a hófutó Sőre Zoltán mondta el.
Pestszentlőrincet Hingyi Ágnes, Hingyi Rita műkorcsolyázó, Mayer Barbara, Péter Dávid gyorskorcsolyázó, valamint Miklósné Malek Erzsébet edző képviseli a játékokon.