Edzőmeccsek után, bajnoki rajt előtt

Írta:  2013.01.29.
Bajnoki mérkőzést vív szombaton az FTC-Pler Budapest.
Bizony, odébb van már január eleje, amikor Zsiga Gyula vezetőedző az első gyakorlást vezényelte a játékosainak, az FTC-PLER Budapest kézilabdázóinak, akik a bajnoki folytatásra készültek, s készülnek. Olyannyira, hogy szombaton kora délután (13.10-kor, az RTL Klub közvetítése mellett) már bajnoki pontokért mérkőznek. Tény, nem a zöld-feketék az esélyesek a jobb erőkből álló Pick Szeged elleni idegenbeli találkozón, de ahogy a fociban, úgy a kéziben is gömbölyű a labda, s ha nem is történhet meg minden, meglepetés azonban igen.

Ezért a bizonyos meglepetésért (s még többért is) készült, edzett a csapatunk, s vívott nem egy edzőmérkőzést az elmúlt három hétben.
Elsőként a Balatonfüredet látta vendégül a gárda, s szenvedett egygólos (34-35) vereséget a Balaton-parti ellenféltől. A folytatás már jobban sikerült, a nehéz edzések mellett érezhetően kezdtek feljönni a fiúk „pincéből”. Az ellenfél, kétszer egymást követően, a szlovák Michalovce volt, amelyik ellen nyertek Lendvayék. Az első találkozón nyolc góllal (37-29), a másodikon pedig néggyel (31-27). A szlovákok után ismét magyar ellenfél következett, a Cegléd. A fölényes siker (30-18) jelezte, hogy hegyezi a formát a PLER a szombati bajnoki folytatásra.
Zsiga Gyula elmondta, hogy sok munkát végzett a csapat az elmúlt hónapban, aminek meg is lesz az eredménye. A szakvezető biztos abban, hogy teljesíteni tudják a kitűzött célt, vagyis, hogy az első hat közé kerül az együttes az alapszakaszban, ami már a rajt előtt a célkitűzése volt a vezetőségnek.
A Szeged után hazai pályán folytatja a gárda Február 9-én a Tatabánya lesz az ellenfél hazai pályán, s ismét az RTL Klub kamerái előtt mérkőzik a fővárosi együttes.