Amerikai futball a Sportkastélyban

Írta:  2013.01.31.
A hetedik Cellect Aréna Kupa amerikai futball terembajnokságnak a Sportkastély ad helyet február 3-án.
Valódi családi programnak ígérkezik a Magyarországon is egyre népszerűbb amerikai futball teremváltozatának 12 csapatos tornája, amelyen ezúttal a magyarok mellett szerb, osztrák és román együttes is pályára lép.

– Idén új helyszínt kellett keresnünk a tornának, és örömmel jöttünk a XVIII. kerületbe, ahol a Sportkastély, arénajellegéből fakadóan, kiváló helyszínnek tűnik. Annak is nagyon örülök, hogy Ughy Attila polgármester úr elvállalta az esemény fővédnökségét – mondta Tóth László, a Magyar Amerikai Futball Szövetség elnöke. – A hétfős csapatok játéka látványos, pörgős, és mivel a szurkolók a pálya szintjénél jóval magasabban ülnek, mindent jól láthatnak. A torna nyitott, így nemcsak nagypályás csapatok vesznek részt rajta, hanem olyan alkalmi együttesek is, amelyekben különböző klubok játékosai állnak össze erre az alkalomra.


A csoportmérkőzések 8 órakor kezdődnek. A 12 csapat 4 csoportban küzd, a csoportelsők azonnal a délutáni egyenes kieséses szakaszba jutnak, míg a 2. és a 3. helyezettek vigaszágra kerülnek. Mindez azt jelenti, hogy az egész napra érvényes 1500 forintos belépőért mintegy 40 mérkőzést lehet megtekinteni, ráadásul 6 éves korig ingyenes a belépés.
A televíziós közvetítések jóvoltából egyre többen ismerik, és értik itthon is az amerikai futball szabályait. Aki viszont csak most ismerkedik a sportággal, és szeretné tudni, hogy mi történik a pályán, annak ajánlják a www.hafl.hu oldalon a „Sportágat bemutató videó” menüpont alatti szabálymagyarázó film megtekintését.