Nem tudtak triplázni a farkasok

Írta:  2013.02.06.
A Nyíregyháza Tigers nyerte meg a hetedik alkalommal megrendezett Cellect Aréna amerikai teremfutball-kupát a Sportkastélyban.
Hazánkban kevéssé ismert, ám egyre népszerűbb sportág képviselői népesítették be vasárnap a Sportkastélyt. Az amerikai futballistáké volt a küzdőteret, ők vívtak egymással színvonalas teremmérkőzéseket, reggeltől estig.

- Tizenkét csapat, köztük három külföldi lép pályára, s dönti el a hetedszer kiírt Cellect Aréna Kupa sorsát – mondta Tóth László, a hazai szövetség elnöke, aki elárulta, hogy az amerikai futball teremváltozatát úgy kell elképzelni, mint a labdarúgásban a futsalt. Minden ugyanolyan, mégis más…
A torna már évek óta nemzetközi. Az idén három országból érkeztek vendégek. Ausztriából a Früstenfeld Raptors, Romániából a Temesvár 89ers, Szerbiából pedig a Grofovi Novi Krezevac „gladiátorai”. Ők, s még nyolc magyar gárda próbálta meg lelökni a trónról az egymást követő két évben – 2011-ben és 2012-ben – diadalmaskodó Budapest Wolves I. csapatát.
Sikerült is, mert a címvédő farkasoknak ezúttal csak a dobogó harmadik foka jutott. A szezonnyitón a Nyíregyháza Tigers szerezte meg a győzelmet. Az a csapat, amelyik az Ukrajnából érkezett játékosainak is köszönhette a sikerét. A tigrisek a döntőben a Miskolc Renegades csapatát győzték le, magabiztosan.

- A nyíregyháziak sikere elsősorban a gyors és sokpasszos játékuknak köszönhető, amelynek nem találták meg az ellenszerét a miskolciak. A teremtornánk az idén is közönségsikert aratott, telt ház, 1000 néző előtt játszottak a csapatok – mondta az elnök.
Az esemény fővédnöke Ughy Attila, kerületünk polgármestere volt. Az érmeket, a kupát és a különdíjakat Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes, Lévai István Zoltán, kerületünk alpolgármestere és Tóth László, a szövetség elnöke adta át.
A torna végeredménye: 1. Nyíregyháza Tigers, 2. Miskolc Renegades, 3. Budapest Wolves. A legsportszerűbb csapatnak járó különdíjat a Győr Sharks kapta.