Az olimpikonok a Zilában

Írta:  2013.03.11.
Ünnepséget rendezett az önkormányzat a SOFI világbajnok sportolói tiszteletére.
A Speciális Oktató és Fejlesztő Intézmény sportolójára méltán lehetünk büszkék, hiszen négy arany- és három bronzéremmel tértek haza Dél-Koreából, a Téli Speciális Olimpia Téli Világjátékokról. A kiemelkedő teljesítményt elért olimpikonok tiszteletére ünnepséget rendeztek február 28-án a Zila Kávéházban.

Batáriné Dömötör Judit, a Speciális Oktató és Fejlesztő Intézmény (SOFI) gyógypedagógusának üdvözlő szavait követően az olimpikonokat Ughy Attila polgármester, Jády György Magyar Speciális Olimpiai Szövetség (MSOSZ) országos igazgatója, Spissák István, a Lions Clubok Magyarországi Szövetsége kormányzója, Gönczi Éva, a Pestszentlőrinc Lions Club elnöke köszöntötte.
– A dél-koreai Speciális Téli Olimpián ugyanis a huszonegy magyar éremből hetet a kerületi intézményekbe járó diákok hoztak el, vagyis a magyar küldöttség éremkollekciójának egyharmada már az itteni vitrinben pihen – mondta Ughy Attila.
– Egy világ tiszteleg most előttetek, egy kerület tiszteleg most előttetek, és a gratulációkat fogadjátok olyan szeretettel, ahogyan mi átadjuk azokat. A pestszentlőrinci Speciális Oktató és Fejlesztő Intézménynek egy 111 ország 3200 sportolóját felvonultató mezőnyében hozatok olyan dicsőséget, amelyből mindenkinek jut, aki ismer, szeret és tisztel benneteket. Jut a villamosvezetőnek, a pedellusnak, a kertésznek, mindenkinek, akit szíve, lelke ide köt. És persze hatványozottan Miklósné Malek Erzsébetnek (gyógypedagógus, az MSOSZ görkorcsolya szakágvezetője), valamint a SOFI nevelői-oktatói gárdájának, akik a hétköznapokban szigorúak, a versenyeken következetesek, az ünnepnapokon pedig veletek ünnepelnek.

A verseny pillanatai

Malek Erzsébet filmvetítéssel egybekötött élménybeszámolót tartott, amelyen az olimpikonok és a vendégek is újra átélték a versennyel járó izgalmakat.

A filmet követően Ughy Attila és Lévai István Zoltán alpolgármester valamint a Lions klubok képviselői ajándékot adtak át a sportolóknak.

Éremeső Dél-Koreában

Hingyi Ágnes és Hingyi Rita páros műkorcsolyázó egy aranyéremmel, a gyorskorcsolyázó Mayer Barbara két arany egy bronz, és Péter Dávid egy arany és két bronzéremmel tért haza Dél-Koreából.
– Ahhoz, hogy a sportolóink kijuthassanak a Téli Speciális Olimpia Téli Világjátékokra nagy összefogásra volt szükség – hangsúlyozta Csík Árpádné gyógypedagógus, a SOFI Életjel Alapítványának elnöke. – A kerületi cégek támogatását kiegészítve a Lions klub is hozzájárult az olimpikonok kiutazásának költségeihez. Ez az apropója az ünnepségnek – tette hozzá.

Éremleltár

– A Speciális Oktató és Fejlesztő Intézmény versenyzői 2001-2013 között 7 Speciális Olimpia Nyári és Téli Világjátékon összesen 27 arany, 13 ezüst, 10 bronzérmet szereztek gör-, gyors-, műkorcsolya, judo, kosárlabda sportágakban – mondta Miklósné Malek Erzsébet gyógypedagógus. – A sportolóink az Ifjúsági Európa Játékokról (2006, 2010) és az Európa Bajnokságokról (2007, 2010, 2012) asztalitenisz, bowling, görkorcsolya, gyorskorcsolya, kosárlabda, műkorcsolya, női labdarúgás versenyszámokban 8 arany, 5 ezüst, 8 bronzérmet szereztek.