Az úszást népszerűsítette a Városgazda Kupa

Írta:  2013.03.25.
Több mint 150 óvodás és általános iskolás gyerek vett részt március 23-án a második alkalommal kiírt Városgazda Kupa elnevezésű úszóversenyen.
Több mint 150 óvodás és általános iskolás gyerek vett részt március 23-án a második alkalommal kiírt Városgazda Kupa elnevezésű úszóversenyen, a Vilmos Endre Sportcentrumban. Az iskolák közötti összetett pontversenyt a Kandó téri Általános Iskola nyerte.

- A tavalyi 90 főt jelentősen meghaladta a mostani 151 fős versenyző létszám, így azt gondolom, hogy ebből a szempontból is sikeres volt a rendezvény – mondta Perédi Zsolt úszó, testnevelő tanár, a verseny fő szervezője. – Természetesen voltak győztesek, de úgy gondolom ma itt minden kis úszó nyert. A Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt-nek köszönhetően minden résztvevőt meg tudtunk ajándékozni húsvéti csokival, és a gyerekek oklevelet is hazavihettek, ami maradandó emlék lesz. Külön öröm számomra, hogy egy olyan fiú, a hetedikes Katona Marci is részt vett a versenyen, aki súlyosan mozgássérült, de már 6-7 éve úszik nálam. Tavaly azt mondta, hogy paralimpikon szeretne lenni, ebben igyekszem támogatni, felkészíteni.

Az óvodásoknak és a felső tagozatosoknak a díjakat Csempesz Iván, a Városgazda sport, rendezvény és média divíziójának vezetője adta át.

Az iskolák közötti pontverseny végeredménye: 1. Kandó téri Általános Iskola 104 pont, 2. Brassó utcai Általános Iskola 85, 3. Kapocs Általános és Magyar-Angol Két Tannyelvű Iskola 53, 4. Gróf Andrássy Gyula Általános Iskola (Vecsés) 44, 5. Ady Endre Általános Iskola (Gyál), 6. Szenczi Molnár Albert Református Általános Iskola 40
Az egyéni pontverseny győztesei:
Óvodások: Szabó Kende (Gyöngyszem) és Baier Zsófia (Dráva)
1-2. osztályosok: Baier Kristóf (Brassó) és Kasper Anna (Kapocs utca)
3-4. osztályosok: Pantocsik Ádám (Kandó) és Gordos Dorka (Brassó)
5-6. osztályosok: Pető Zoltán (Weöres Sándor Általános Iskola) és Ilosfalvi Villő (Szenczy)
7-8. osztályosk: Jakobic Balázs (Ady) és Kuba Ágnes (Kandó)