Túl erős volt a bányász

Írta:  2013.04.29.
Az FTC-PLER Budapest előbb idegenben, Tatabányán, majd hazai pályán is két gólos vereséget szenvedett a kézilabda-bajnokság rájátszásában.
Az FTC-PLER Budapest előbb idegenben, Tatabányán, majd hazai pályán is két gólos vereséget szenvedett a kézilabda-bajnokság rájátszásában, így a komáromi együttes küzdhet a folytatásban az érmekért. Zsiga Gyula együttese szoros mérkőzésen előbb 29-27-es, majd hazai pályán a Sportkastélyban24-22-es vereséget szenvedett.

A tatabányai mérkőzés után akár élhetett is a remény, hiszen az ott mutatott játék alapján bízhattak a szurkolók abban, hogy lesz harmadik, mindent eldöntő mérkőzés. Nos, nem lett… A Tatabánya magabiztosan tudott nyerni 23-án este a Lőrinci Sportcsarnokban, bejutva ezzel a bajnoki elődöntőbe.
Debre Zsolt csapatának volt „egy” Leléje, volt „egy” Diaza, akik ellenállhatatlanul játszottak, és szórták a gólokat. Az FTC-PLER Budapest pedig nagyon rossz volt az emberelőnyös helyzetek kihasználásában. Az első félidőben egyetlen „fóros” helyzetet sem használt ki a házigazda, ez pedig luxus, amit büntet az ellenfél.
A mérkőzés vége 24-22 lett, ami azt jelenti, hogy az FTCPLER nem jutott be az elődöntőbe. Azt azért jegyezzük meg, hogy a szezon elején kitűzött célt – az első hatba kerülést az alapszakaszban – teljesítették Lendvayék. Még akkor is, ha a Tatabánya elleni két találkozó nem úgy sikerült, ahogy azt sokan várták.

Bajnoki rájátszás,
negyeddöntő, 1. mérkőzés:
Tatabánya-FTC-PLER Budapest 29-27 (15-12)
2. mérkőzés: FTC-PLER Budapest-Tatabánya 22-24 (10-13)