Hetesek után kapott ki hazai pályán az FTC-PLER

Írta:  2013.05.20.
Váratlan és fájó vereséget szenvedett május 17-én az FTC-PLER Budapest kézilabdacsapata a helyosztó során.
A Lőrinci Sportcsarnokban lejátszott mérkőzésre nem sokan voltak kíváncsiak, jó, ha 300-an választották szórakozásként ezt az összecsapást, ami végül nem lett az, a hazaiak enervált, ötlettelen és lassú játékát látva, teljes joggal.

A mérkőzés előtt Zsiga Gyula edző azt mondta, hogy a PLER áll jobb erőkből, ez alapján tehát bízik abban, hogy előnyt szerez a csapata, a szerdai, május 22-ei visszavágóra, s végül az ötödik helynek örülhetnek.
A meccs képe azonban egészen mást mutatott, mert a csapatunk, mintha bent maradt volna az öltözőben, legalábbis a játékot, a játéktudást illeti… A Gyöngyös tartani tudta a tempót, bár tegyük hozzá, a lassú és körülménye hazai támadásszövés mellett nem is volt ez oly nehéz…
A 15. percben egál, 6-6 volt az állás, majd egygólos hazai előnyt is jegyezhettünk fel, 7-6. Ezt követően azonban zsinórban öt (!) gólt kapott a PLER, ami jelezte: ha sikerül is a győzelem, nem lesz könnyű. A félidei eredmény sem volt különösen bíztató, hiszen a vidéki csapat, amelyik szemmel láthatóan jobban akarta a sikert, jobban „harapott”, egygólos előnnyel (13-12) mehetett az öltözőbe.
A folytatásban a csapatok már „nem engedték el egymást”, fej-fej mellett haladtak, maximálisan kétgólnyi volt a különbség közöttük. Izgalmas volt a végjáték, hétméteresekkel, s egy-egy kiállítással. A vége azonban a Gyöngyösnek kedvezett, mert egy, az utolsó másodpercekben szerzett, szerencsésnek nevezhető góllal kiharcolta a döntetlent, a 25-25-ös eredményt, ami azt jelentette, hogy hetesek döntik el, melyik együttes örülhet. 

A biztosnak hitt győzelem helyett így már csak azért szoríthattak a szurkolók, hogy legalább előnnyel mehessen a fővárosi csapat a szerdai (május 22.) visszavágóra.
Nos, csalódnia kellett a PLER-híveknek, mert az öt-öt hetesből a vendég valamennyit érzékesítette, míg az FTC-PLER egyet kihagyott (Laurencz Szabolcs labdáját védte a gyöngyösi kapus), így aztán a végeredmény, a 30-29 azt jelenti, hogy a visszavágót úgy kezdheti majd a Heves megyei csapat, hogy előnye van. Lendvayéknak pedig csak az adhat reményt, hogy első lépésben nyernek Gyöngyösön, majd két nappal később, május 24-én hazai pályán is legyőzik a győzelmet jobban akaró vidéki együttest.
Minden ugyan nem veszett el még, de a végső sikerhez az kell, hogy a szerdai és a pénteki meccsen egészen már PLER fusson ki a pályára. Mert lássuk be: az elmúlt heti produkció kevés, lehangoló, szegényes volt.
Adósai maradtak a játékosok a közönségnek…

NB I, rájátszás az 5. helyért, 1. mérkőzés.
FTC-PLER Budapest–Gyöngyös 29-30 (12-13) – hétméteresekkel.
Lőrinci Sportcsarnok, 300 néző.