Elindultak a Városgazda úszótanfolyamai

Írta:  2014.02.17.
„Tudja jó kezekben gyermekét!” szlogennel új szolgáltatásként saját rendszerű úszásoktatást indított útjára február 3-án a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. A tanfolyamokat a kerület uszodáiban magas színvonalon és kedvező áron szervezi a városüzemeltető cég.

A csoportos és az egyéni tanfolyamokra már január 6-tól lehetett jelentkezni az uszodák jegypénztáraiban és a Városgazda honlapján, de a csoportokhoz is bármikor lehet csatlakozni a félév során.

A cél a nevelés

– A tanfolyamokat szakképzett oktatók közreműködésével, alaposan kidolgozott oktatási tematika alapján valósítjuk meg. Az oktatás egyéni és csoportos foglalkozás keretében folyik, minősítési és jutalmazási rendszer alapján – mondta Vargáné Gedei Anikó, a Városgazda Zrt. ügyfélszolgálati osztályvezetője. – A biztos úszástudás elsajátítása mellett az oktatás célja az, hogy a közösségi neveléssel és a fizikai képességek kibontakoztatásával segítsük a gyerekek fizikai, érzelmi, testi és lelki fejlődését. Az úszás fejleszti a kitartást, erősíti a törzs és a felsőtest izomzatát, javítja a vérkeringést, erősíti a szívet és a légzőizmokat, ami különösen fontos és jótékony hatású.

Követhető a fejlődés

A csoportos úszótanfolyam során a szülők oktatási napló és szóbeli értékelés alapján kísérhetik figyelemmel gyermekük fejlődését. A kérdéseikre pedig készségesen válaszolnak az oktatók, akik az órák végén elmondják észrevételeiket, és beszámolnak a gyermek fejlődéséről.

Felnőtteket is várnak az uszodákba

A csoportos úszásoktatásra 5 éves kortól várják a gyerekeket – óvodásokat és általános iskolásokat –, míg az egyéni oktatásban bármelyik korosztály részt vehet. A Városgazda bátorítja azon felnőtteket is a jelentkezésre, akik nem tudnak még úszni, vagy szeretnének további úszásnemeket elsajátítani, hiszen az egyéni úszásoktatás keretében lehetőség van alkalmazkodni a személyes igényekhez, időbeosztáshoz.
A csoportos oktatás részvételi díja heti 2 vagy 3 alkalom esetén fejenként 9000 forint. Az egyéni foglalkozás óránként 2500 forinttól vehető igénybe.
A tanfolyamokra beiratkozni az uszodák jegypénztáraiban vagy a www.varosgazda18.hu honlapon lehet a jelentkezési lap kitöltésével. A heti időpontokról és az egyéb tudnivalókról, lehetőségekről ugyancsak a honlapon, illetve a sportszervezőknél lehet tájékozódni a 06-30-578-7512-es és a 06-30-935-7014-es telefonszámon, továbbá az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. elektronikus levélcímre is várják a szervezők az oktatással kapcsolatos kérdéseket.
 

– Az egyéni oktatásban az első alkalom után dolgozzák ki a személyre szabott képzési tervet. Ennek a képzési módnak nagy előnye, hogy a tanítás menete, tempója, felépítése alkalmazkodik az egyéni igényekhez. Filozófiánk a jutalmazáson alapul, oktatóink ennek megfelelően motiválják a résztvevőket – tette hozzá Vargáné Gedei Anikó.
A tanfolyamokat a Városgazda által üzemeltetett három kerületi uszodában – Park uszoda (Bókay-kert), Kastélydombi uszoda, Vilmos Endre Sportcentrum – tartják.