Vereség hazai pályán, a Mezőkövesdtől

Írta:  2014.02.23.
Nem sikerült a győzelem szombaton a Mezőkövesd ellen, így a PLER-Budapest csapata nehéz helyzetbe került, hogy az ősztől is az első osztályban folytathassa a szereplést.
A két héttel ezelőtti, Tatabánya elleni mérkőzés után azt mondhatta mindenki, aki látta a találkozót, hogy a lehető legbecsületesebben állt helyt a lőrinci csapat, hiszen az élbolyban lévő bányász ellen mindössze két góllal kapott ki Hutvágner István csapata. Akkor mindenki a Mezőkövesd elleni meccset emlegette, mondván, hogy azt meg kell nyerni, történjen bármi is.

Nos, hazai környezetben, a Lőrinci Sportcsarnokban nem sikerült legyőzni a vidéki gárdát, ami azt jelenti, hogy nehéz napok, hetek várnak a mieinkre, ha el akarják érni a minimális célt, ami, látva az átalakított, a fiatalnál is fiatalabb együttest, a maximális is lehet. Ez pedig a bent maradás az első osztályban… A kétgólos hazai verség (30-28) azt jelenti, hogy a csapat a tabella utolsó helyén, öt pontra a még bent maradást jelentő helytől, várhatja a folytatást. Az sem lesz könnyű, hiszen a hónap utolsó napján, 28-án, pénteken, a Cegléd ellen idegenben kellene bebizonyítani, hogy maradt még erő, eltökéltség, akarat és bizonyítási vágy a csapatunkban. Egy esetleges ottani vereség még nehezebb helyzetbe sodorná a csapatot, amelyikra vár még egy Veszprém elleni összecsapás is, amihez nem sok reményt fűzhetünk.
A Mezőkövesd már a szünetben is vezetett, s végig az ő elképzelése valósult meg. Csupán a legvégét tudták szorossá tenni a zöld-feketék, ami azonban kevés volt még a pontszerzéshez is.
Ami történt megtörtént, az azonban lényeges, hogy a hit ne vesszen el. Magyarán, a lőrinci csapat továbbra is tartsa szárazon a puskaport. S jól célozzon…

NB I, 20. forduló, Lőrinci Sportsarnok.
PLER-Budapest–Mezőkövesdi 28-30 (12-15).