Biztató a kerületi röplabda-utánpótlás

Írta:  2014.04.15.
A Lőrinc 2000 SE leány röplabdacsapata országos utánpótlástornán vett részt – sikerrel.
A Lőrinc 2000 SE röplabdacsapata márciusban indult a szegedi országos tornán, amelyre több korosztályban 137 (!) csapat nevezett. A kerületiek első alkalommal vettek részt e megméretésen, ám ez nem akadályozta meg a lány szupermini korosztályban (10-11 évesek) indulókat abban, hogy a 30 csapat között az első helyen végezzenek.

A négycsapatos csoportból az első helyen jutottak tovább, megelőzve a Kecskeméti Sportiskola első csapatát, a Közgáz és a Kalocsa gárdáját is. A második napon a helyosztók zajlottak, ahol a négy közé jutásért a gödöllői röpiseket búcsúztatták el, majd az elődöntőben a Kecskeméti Sportiskola második csapatát is legyőzték a lőrinci lányok. A döntőben a Békéscsaba következett, amelyet nagy-nagy csatában, 3-2-re múltak felül a lányaink.
A győztes csapat tagjai: Deli Fruzsina, Galgóczy Kata, Kiss Zsófia, Kump Alíz, Nagy Regina, Szundi Eszter. Edzők: Nyári Piroska, Barkóczi Barna. Deli Fruzsi a Piros iskolába, Kump Alíz a Kassába jár, míg a többiek a Szenczy iskola tanulói. Szundi Eszter bekerült a torna legjobb játékosai közé is, és különdíjat kapott.
A lányok a kerület több iskolájában tartják az edzéseiket, de van, aki a gyáli Bartók iskolából jár a lőrinci edzésekre. A budapesti és a környékbeli tornákon indulva készülnek fel az országos tornára, amelyet az idén május 1–2. között rendeznek meg. A szakembergárda célja az, hogy két év múlva már a gyermekbajnokságon (13-14 évesek) is indulhasson lőrinci csapat. A sportághoz kedvet érzők az iskoláikban érdeklődhetnek az edzések időpontjáról.