Szerdától öttusacsúcs a Vilmos Endre Sportcentrumban

Írta:  2014.05.13.
Kerületünk idei legrangosabb sporteseményére kerül sor szerdától hétfőig Vilmos Endre Sportcentrumban, ahol 39 ország, 180 ifjúsági korú tusázója ad számot a tudásáról.
Kerületünk idei legrangosabb sporteseményére kerül sor szerdától hétfőig Vilmos Endre Sportcentrumban, ahol 39 ország, 180 ifjúsági korú tusázója ad számot a tudásáról, s dönti el, ki utazhat augusztusban Kínába, a Nanjingban rendezendő ifjúsági olimpiára. A magyar színeket nyolc versenyző képviseli a négy tusából (lovaglás még nincsen ennek a korosztálynak) álló hatnapos viadalon.

A Régi Városháza dísztermében rendezték meg azt a sajtótájékoztatót, amelynek keretében a szervezők beszámoltak arról is, hogy a két héttel ezelőtt megrendezett kecskeméti felnőtt Világ Kupa-verseny után bizony nem volt egyszerű a feladat, hogy mindenki újra topon legyen.
De kellett, így aztán a rendező Magyar Öttusa Szövetség, karöltve a lőrinci szervezőkkel, mindenre odafigyelt és figyel.
-Nem volt könnyű, de meg kellett oldani, hiszen vébéről van szó, s közel kétszáz – egészen pontosan 90 fiú és lány – sportoló színvonalas versenyeztetéséért vagyunk felelősek – mondta Molnár Gábor versenyigazgató, akinek van némi köze az öttusához, hiszen valamikor ő is magas szinten űzte azt a sportágat.

Az ifjúsági vébé programja

Május 14., szerda: lány és fiú váltó
Május 15., csütörtök: lányok, egyéni verseny, selejtező
Május 16., péntek: fiúk, egyéni verseny, selejtező
Május 17., szombat: lányok, egyéni döntő
Május 18., vasárnap: fiúk, egyéni döntő
Május 19., hétfő: vegyes váltó
A versenyek minden nap 9 órakor kezdődnek a Vilmos Endre Sportcentrumban.


Mint ahogy Martinek János főtitkár nyakában is „szerénykedik” egy olimpiai aranyérem, immáron 1988 óta…
-Egyetlen dolgot, az időjárást nem tudjuk befolyásolni… Abban csak reménykedhetünk, hogy nem kell az esővel és a széllel is megküzdeni, bár az előrejelzés nem sok jót ígér… Mindegy, azt is megoldjuk, mint ahogy a kecskeméti Vk-n is. Legföljebb egy rövid időre megállítjuk a versenyt – mondta a főtitkár.
Időjárás ide, időjárás oda, a színeinket négy-négy, 1996 és 1998 között született ifjúsági korú tusázó képviseli majd. A tét nem kicsi, mert közülük a két legjobban szereplő fiú és lány augusztusban ott lehet a kínai ifjúsági olimpián, ami nagy-nagy energiákat szabadíthat fel a tinikben.
Az egykori válogatott versenyző, Kállai Ákos jelenleg az utánpótlás korúak szövetségi kapitánya, tehát ő is fontos döntések előtt áll.

-A fiúknál Tomaschof Soma, Regős Gergely, Bereczki Richárd és Kardos Bence áll rajthoz, a lányoknál pedig Zs. Tóth Anna, Simon Sarolta, Boros Alexandra, Omándi Erika versenyez majd a kvótáért. Nagy csata lesz, az biztos, hogy senki nem kapja meg ingyen az olimpiai szereplést – mondta Kállai.
Az önkormányzat részéről Lévai István alpolgármester vett részt az sajtótájékoztatón, aki elmondta, hogy a kerület nagy szeretettel várja z ifjú sportolókat, bízva abban, hogy belőlük is a gazadag magyar öttusasport hagyományinak méltó folytatói lesznek.