Teljesítménytúra gyalog is

Írta:  2014.05.15.
A Pestszentlőrinci Kör elnevezésű kerékpáros teljesítménytúrán gyalogszerrel is részt vehet bárki május 25-én. A start a Május 1. téren lesz, ahol minden induló részletes leírást kap az általa teljesíteni kívánt táv útvonaláról.
A múlt évben, az első túrán egy négyesztendős apróság is rajthoz állt a szüleivel, mi több, célba is ért.
– Tavaly sokan családdal együtt teljesítették a túrát. Az idén még többen megtehetik ezt, hiszen nem lesz szükség biciklire, bárki elindulhat gyalogosan – adott felvilágosítást a szervező, Kőszegi János önkormányzati képviselő.

Miként az első teljesítménytúra bizonyította, a kis kör, azaz a 11 kilométeres táv, gyermekek számára sem teljesíthetetlen. A képviselő megnyugtatott: noha a 74 kilométer hosszú nagy kör jelentősnek látszik, az előző évi tapasztalatok alapján átlagos edzettséggel végigkerekezhető.
– Legfeljebb az ember másnap a lábában és az ülőgumójában érzi a megtett távot, amúgy fizikailag nem különösebben megerőltető – fogalmazott.
Mivel a szintidő nyolc óra, senkinek sem kell vad tekerésbe fognia, nyugodtan elidőzhet a látnivalóknál, és élvezheti a társaságot. A szervezők szándéka az egészséges testmozgás népszerűsítésén túl az, hogy közösségi élményt nyújtsanak.
A családdal, barátokkal, távolabbi ismerősökkel megtett túra útvonalával kapcsolatban a képviselő megjegyezte:
– Kevesen tudnak arról, hogy Ócsán hazánkban igen ritka, Árpád-kori templom található, amelyet mindenképpen érdemes megnézni.
A túrán való részvételhez előzetes regisztráció szükséges a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen. A nevezési díj 800 forint. További részletek a www.4seasonsiiskola.hu honlapon érhetők el.