Ukrán arany, magyar bronz

Írta:  2014.05.20.
A fiúk döntőjével folytatódott a Vilmos Endre Sportcentrumban az ifjúsági öttusa világbajnokság. Az egyéni versenyben ukrán elsőség született, a csapatverseny első helye pedig Mexikóba került. Csapatunk bronzérmes lett.
Ha nem is teljesen, de kedvezett az időjárás a vasárnap pályára lépett ifjú tusázóknak Lőrincen. Nem volt ugyan ideálisnak nevezhető, de az elmúlt hét horrorjait látva már ennek is örülni lehetett...
Vasárnap a fiúk egyéni versenyét rendezték meg, 36 indulóval. A magyar színeket négy sportoló képviselte, váltakozó sikerrel. Legjobban Bereczki Richárd szerepelt, aki kitűnő futással és biztos kezű lövészettel a hatodik helyet szerezte meg, s lett a négy magyar – Tomaschof, Regős és Kardos – közül a legeredményesebb.

A csapatarany a mexikói fiataloknak jutott, az ezüstérmet az ukránok vihették haza, a bronz pedig „nem ment sehová”, itthon maradt, mert az a Bereczki, Tomaschof, Regős összeállítású triójé lett.
Kállai Ákos utánpótlás szövetség kapitány villámértékelésében elmondta, hogy ha nem is maradéktalanul, de elégedett a szerepléssel, bár a hétfői vegyes váltó eredménye még változtathat a végső képen. A legfontosabbnak azt nevezte, hogy további rutint kell szereznie a versenyzőknek, ha a nemzetközi mezőnyben is helyt akarnak állni. Megemlítette, hogy meg kell tanulni taktikusan versenyezni, s el kell tudni viselni a rájuk nehezedő terhet, és nyomást, amely velejárója a nagy versenyeknek.